Dramele neștiute ale pandemiei – oamenii ca Marin riscă să moară de foame

Marin are 45 de ani și o boală psihică evidentă, dar necertificată medical. Asta pentru că barbatul e singur și nu a avut cine “să umble” cu el să-l ajute să obțină un certificat medical, o pensie sau un ajutor social. Ca el sunt mii, oameni invizibili pentru autorități, cu excepția zilei în care trebuie să voteze.

Marin uită repede ceea ce i se spune, dar e muncitor. Dacă i se explică ce are de făcut, reușește. Ajută adesea un localnic cu un gater, dar de câteva luni activitatea s-a oprit din cauza pandemiei. Cum gaterul nu merge, nu este nevoie de Marin, iar omul a ajuns să trăiască exclusiv din mila oamenilor care îi lasă de mâncare la un magazin din localitate.

Povestea lui a fost publicată pe facebook de poștașul din localitate, Ștefan Roată, care a făcut și un apel la autorității atât administrative, cât și medicale să îl ajute pe Marin. Acesta are un dosar cu acte pe care l-a tot plimbat pe la autorități, deocamdată degeaba.

“Marin e un om necăjit. Bătut de soarta care a fost zgârcită cu el, Marin trăiește din mila oamenilor buni care vizitează magazinul La Doi Pași Hulubești. Marin nu fură, nu vorbește urât, el doar are nevoie de ajutor. Nu are o locuință decentă, nu are rude care să aibă grijă de el. Marin poate munci orice e mai simplu. De poveste este când l-a luat cineva la muncă și, după ce a scos ceapa de pe răzor i s-a spus să și o curețe. El a înțeles că trebuie curățată complet și chiar a și tocat două târne pentru ciorbă. Momentan, din cauza stării actuale, Marin nu este asigurat medical, dosarul lui de ajutor social nu poate fi trimis spre aprobare, nu poate fi internat în vreun spital de specialitate.
În cazuri din acestea, Primăria este Autoritate Tutelară, este singura în măsură să ajute.
Gradul de civilizație al unei societăți este dat și de felul cum sunt ajutați oamenii în nevoie. Marin face parte din această categorie și aștept ca forurile îndreptățite și plătite să ajute, să purceadă la luarea unor măsuri concrete.
Până atunci, dacă aveți drum pe Hulubești, luați și pentru Marin o pâine sau un parizer!”

Soarta lui Marin și a altora ca el stă, exclusiv, în mâna autorităților. Marin mai poate munci cu ziua câțiva ani, după care îl așteaptă o moarte în înfometare și mizerie, la mila semenilor, dacă statului, în ansamblu, va continua să nu îi pese de acești cetățeni.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro