DGASPC: Vouchere pentru achiziționarea dispozitivelor asistive

Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În cadrul proiectului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, cofinanțat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere nominale, în valoare de 23.000 de lei, cu care pot achiziționa dispozitive și tehnologii asistive, care să le ajute să se încadreze pe piața muncii.

Pot beneficia de vouchere persoanele adulte cu dizabilități, având capacitate de muncă, înregistrate la Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), ca fiind în căutarea unui loc de muncă sau ca beneficiare de servicii de consiliere, mediere și orientare pe piața muncii.

Procedura de obținere a voucherului este următoarea:

1. Persoana cu dizabilități se adresează AJOFM Dâmbovița pentru a obține Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acordate de către AJOFM, însoţit de planul individual.

2. Persoana cu dizabilități depune la DGASPC Dâmbovița un dosar cu următoarele documente:

a) cererea pentru acordarea voucherului (disponibilă și pe site-ul www.dgaspcdb.ro);

b) certificatul de încadrare în grad de handicap şi anexa acestuia (copie);

c) recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces (disponibilă și pe site-ul www.dgaspcdb.ro);

d) acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate de către AJOFM Dâmbovița în condiţiile legii, stabilit în funcţie de nevoile individuale, însoţit de planul individual întocmit (copie);

e) angajamentul persoanei cu dizabilităţi, întocmit în 3 exemplare, referitor la obligaţia de a nu înstrăina produsul achiziţionat în baza voucherului, de a depune toate eforturile pentru a se angaja şi de a transmite ANPD chestionarul de evaluare a satisfacţiei beneficiarului (disponibil și pe site-ul www.dgaspcdb.ro);

f) oferta de muncă acceptată sau informare în vederea angajării sau contract individual de muncă încheiat după participarea persoanei cu dizabilităţi la măsuri pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate de către AJOFM constituie prioritate la acordarea voucherului (copie).

Persoanele cu dizabilități interesate se pot adresa și direct DGASPC Dâmbovița și pot depune un dosar cu documentele prevazute la punctele a), b), c) și e), care se completează cu un formular privind acordul persoanei cu dizabilităţi de a fi inclusă în Lista cu persoanele cu dizabilităţi care pot fi înregistrate în baza de date a AJOFM în vederea furnizării serviciilor de informare, consiliere profesională, profilare şi mediere. Formularul prevăzut cuprinde acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Voucherul este folosit exclusiv la achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces recomandate de medicul specialist, care se regăsesc în Lista tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare. Voucherul este utilizat exclusiv de către persoana îndreptăţită, în baza actului de identitate, o singură dată, în perioada de valabilitate a voucherului, doar la operatorii economici – furnizori/producători de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces – prevăzuţi în lista disponibilă pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, www.anpd.gov.ro. Dacă valoarea produsului achiziţionat este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de persoana îndreptăţită sau reprezentantul legal al acesteia, după caz.

 

Director general, ing. Cristiana Bucur

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro