Deputatul Săvoiu suține acordarea de tichete sociale copiilor dezavantajaţi care vor să meargă la școală

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lansat de Asociaţia OvidiuRo (OvR) și Ministerul Educației în 2010, Programul “Fiecare Copil în Grǎdiniţǎ” (FCG) stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță oferindu-le tichete sociale condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță și de participarea părinților la o întâlnire lunară cu profesorii. Copiii se califică pentru FCG pe baza veniturilor familiei, condițiilor de trai și nivelului scăzut de educație al părinților.

Având în vedere efectele benefice ale acestui Program pentru copii din familii cu o situaţie financiarǎ precarǎ, precum şi intenţia de extindere pe plan național cu impact în domeniul educației și al incluziunii sociale, susţin alǎturi de Grupul PSD împreunǎ cu ceilalţi colegi propunerea legislativǎ privind acordarea unor beneficii sub formă de tichete sociale, în vederea creșterii accesului și prezenței în învățământul preșcolar a copiilor dezavantajaţi pentru adoptarea acesteia.

În data de 15 iunie a.c., aceastǎ propunere legislativă (L 264/2015) a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului, după ce Comisiile de specialitate din cadrul Senatului, Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au dat avize favorabile, urmând sǎ fie supusǎ spre dezbatere şi adoptare de cǎtre Senatul României ca primǎ Camerǎ sesizatǎ şi trimisǎ Camerei Deputaţilor în calitate de Camerǎ  decizionalǎ.

Odată promulgată, legea va permite autorităților administrației locale care doresc implementarea programului FCG să acorde tichete sociale în baza parteneriatelor dintre autoritățile locale și cele județene, respectiv municipale.

Totodatǎ, am fost bucuros sǎ particip în data de 15 iunie a.c. la evenimentele prilejuite de vizita doamnei Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice – Rovana Plumb și a doamnei Ambasador al Norvegiei în România, Excelenţa sa – Tove Bruvik Westberg la grădinița și comunitatea din Drăgăești-Pământeni, județul Dâmbovița.

Scopul vizitei a fost acela de a analiza rezultatele Programului (FCG) implementat de Asociaţia OvidiuRo, program care se desfǎşoarǎ la nivelul a 6 localitǎţi din judeţul Dâmboviţa (încǎ din 2010 în localitǎţile Gura Şuţii şi Potlogi) şi 43 de localitǎţi aferente a 11 judeţe la nivel naţional.

           

Deputat PSD Dâmboviţa – Colegiul nr. 7 Titu

Ionuţ Sǎvoiu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Deputatul Săvoiu suține acordarea de tichete sociale copiilor dezavantajaţi care vor să meargă la școală

  • 22 iunie 2015 at 17:39
    Permalink

    Excelenta sa Victor Ponta ce mai face?? Acum ne da pomeni si ajutoare dl Savoiu….pleaca unul,vine altul,nu suntem scutiti de pomeni…pe de alta parte latul se strange in jurul gatului…

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro