Dâmbovița: ,,Greaua moștenire’’, lozinca preferată a politicienilor a ajuns și în vocabularul noilor directori din industria de apărare

Distribuie:

Directori noi, metehne vechi și în unitățile de producție din industria de apărare a județului Dâmbovița! Nici nu au fost puși bine pe funcție, că unii  directori au și început să se plângă de ,,greaua moștenire’’  atunci când li s-a cerut să vină cu soluții la problemele inerente care apar  în orice societate. Liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu care i-a susținut pe noii directori punându-și mari speranțe în tinerețea și  puterea lor de muncă, a rămas uimit când a constatat că și aceștia au ajuns să vorbească de ,,greaua moștenire’’,  lozinca preferată a politicienilor. Mai mult de atât, noii directori au plecat cu jalba-n proțap… și pe la Romarm  să-i reclame pe liderii de sindicat.

,,Am pus conduceri de societăți, unele vechi, unele noi care nu știu ce au considerat dumnealor, pentru că venind într-o societate te gândești că acolo sunt lucruri  bune sau mai puțin bune și te gândești că te înhami la muncă pentru a rezolva aceste probleme. În momentul  când vii director și te afli față în față cu sindicatul și începi să te plângi de greaua moștenire, asta ține pe la partide, cu greaua moștenire,  în fața sindicatului nu ține chestia asta. Sindicatul  zice ,,măi, ai fost investit aici ca director găsește soluții, dacă nu ai venit cu soluții atunci mai bine pleacă decât să pierzi timpul degeaba pe aici. Plus de asta, chestia asta, după prima întâlnire cu sindicatul să te plângi la Romarm că ,,domne m-a bătut sindicatul, m-a tras de urechi’’, nu este o chestie normală.

Nu dau nume pentru că nu vreau să-i demobilizez, dar sunt din județul Dâmbovița. Mă sună directorul de la Romarm să-mi spună că l-am speriat pe director, ,,că am măturat cu el pe jos’’. A fost o discuție de negociere, în care se vine cu argumente. Noi sindicatele am venit cu argumentele noastre, le-am pus pe masă și atunci când cineva nu a înțeles argumentele… am scos și arma de atac. Suntem sindicat, avem dreptul la proteste, avem dreptul la cutare… Nu ne convine… punem demisia pe masă și lăsăm locul la alții… mai curajoși. Noi îi sprijinim, noi ne batem, noi l-am înebunit pe ministrul Popescu, pe premierul Orban că vrem una, că vrem alta…  dar oameni buni, problemele industriei de apărare nu sunt numai de nivelul prim ministrului și de miniștri, sunt și de directori generali.

Directorul general nu trebuie să vină să facă poze nu știu pentru ce revistă, trebuie să muncească, să-și asume, să pună cârca și să facă treabă. Eu zic că sindicatele sunt mai implicate și mai realiste pentru că sindicatele reprezintă oameni cu vechime în fabricile respective de 15-20 -25 de ani și care gândesc cu inima, cu sufletul pentru oamenii âștia din industria de apărare. Atunci când vii pentru un salariu bun, ca să-ți scrie director în CV , pentru un anumit avantaj… este clar că acționăm altfel’’, a declarat liderul de sindicat de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro