UPDATE: În urma protestului de la Erdemir, sindicatul a obţinut o majorare salarială de 11,5 procente!

Distribuie:

 Protest inedit al sindicatului Valahia din cadrul societăţii Erdemir. Ei au ieşit, astăzi, într-un marş al claxoanelor, pentru a atrage atenţia asupra inechităţilor sociale din societăţile cu capital privat. Sindicaliştii spun că Noul Cod al Muncii a rupt firavul echilibru dintre salariile conducerilor societăţilor şi muncitorii din producţie, ceea ce face ca veniturile primilor să fie şi de 40 de ori mai mari decât ale unui simplu angajat.

Salariaţii nemulţumiţi au mărşăluit în maşini, de la sediu Erdemir, prin centrul municipiului până la Casa Sindicatelor, unde s-a întrunit Adunarea Generală a Sindicatului. Marşul a avut aprobare, iar maşinile muncitorilor au fost însoţite de poliţia rutieră.

Principala nemulţumire este generată de faptul că, astăzi, a expirat contractul colectiv de muncă, iar la negocieri cererile sindicatului a fost respinse de patronat. “Am avut un an foarte bun la Erdemir, am avut o creştere de productivitate de 12 procente, coroborat cu o creştere a inflaţiei de 3.14 %. Cererea sindicatului a fost rezonabilă, de 12,6%, în condiţiile în care dânşii vor doar 5%, şi ne spun că suntem obraznici, că avem salarii mari. Ei au salarii mari.”, a precizat Nicolae Dragodănescu, preşedintele sindicatului “Valahia”. Pe de altă parte nemulţumirea sindicaliştilor este canalizată şi către clasa politică acuzată de faptul că a adoptat un Cod al Muncii defavorabil intereselor salariaţilor.

UPDATE: Conducerea Erdemir a avansat în timpul Adunării generale o propunere pentru un pachet salarial majorat cu 11,5 %, care a fost acceptat de sindicat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro