Angajatorii din Dâmboviţa îşi vor scoate locurile de muncă la înaintare printr-o platformă on-line

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa a organizat astăzi o conferinţă de presă pentru lansarea proiectului “Serviciul Public de Ocupare-calitate, accesibilitate şi promptitudine”, la care au luat parte reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în proiect, dar şi ai Prefecturii Dâmboviţa. Este vorba despre un proiect cofinanţat din din Fondul Social European, prin POR, ce se va derula în luna august a anului viitor şi care are ca grup ţintă cinci Agenţii de Ocupare a Forţei de Muncă: AJOFM Dâmboviţa, AJOFM Sibiu, AJOFM Satu Mare, AJOFM Vaslui şi AJOFM Hunedoara. Proiectul mai are, de asemenea, doi parteneri, Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu şi SC IQeste Techologies SRL.
Proiectul îşi propune, în primul rând, întărirea capacităţii administrative a Serviciului Public de Ocupare, prin reorganizarea serviciului pentru preluarea declaraţiei lunare privind obligaţiile către bugetul asigurărilor pentru şomaj, folosing touch screen-uri, dar şi prin preluarea on-line a locurilor de muncă vacante, realizând un portal şi creând o bază de date cu angajatorii.
Valoarea proiectului este de 8.324.964,44 RON, din care 5.035.260,75, finanţare nerambursabilă. Angajatorii prezenţi astăzi la evenimentul de lansare a proiectului s-au declarat încântaţi de beneficiile pe care le-ar avea în urma acestui proiect, care i-ar ajuta şi pe şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, deopotrivă. “Câştigăm timp, nu ne mai deplasăm la agenţie şi putem să avem un control asupra informaţiei”, spune directorul de Resurse Umane de la Oţelinox Târgovişte. Gabriela Teodorescu, reprezentant al AJOFM Sibiu, le-a făcut şi o propunere celor din Dâmboviţa, de a gândi un proiect de preluare a CV-urilor a şomerilor similar celui din Sibiu, unde acestea sunt depuse într-o urnă specială.

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro