Fermierii din zona Lungulețu nu renunță la varză, chiar dacă specialiștii le recomandă rotația culturilor

Chiar dacă este este costisitoare din punct de vedere al costurilor de producție, varza este cultivată, în continuare, de agricultorii din zona Lungulețu, deși specialiștii agricoli spun că le-au recomandat de multe ori acestora să practice rotația culturilor.
“Nu renunță, deși noi am făcut demersuri ca fermierii din zona aceea să înțeleagă că monocultura nu duce la niște rezultate bune și că ar trebui să facă o totație a culturii. De aceea, cred că este o cultură profitabilă pentru dânșii dacă, an de an, insistă să producă”, spune Elena Alecu, purtător de cuvânt al DADR Dâmbovița.
Anul acesta, 3000 de hectare au fost cultivate cu varză de toamnă, iar peste 2500 cu cartofi de toamnă în zona Lungulețu.
Prețul rămâne, însă, la fel de mic, undeva între 80 de bani și un leu, în timp ce, pentru un hectar de varză un agricultor cheltuieşte 4000 de lei, pentru răsaduri, tratamente şi benzină sau motorină.
Citește și Agricultură din pasiune, pentru că profitul nu există! Se întâmplă la Lunguleţu!
Chiar dacă este este costisitoare din punct de vedere al costurilor de producție, varza este cultivată, în continuare, de agricultorii din zona Lungulețu, deși specialiștii agricoli spun că le-au recomandat de multe ori acestora să practice rotația culturilor. “Nu renunță, deși noi am făcut demersuri ca fermierii din zona aceea să înțeleagă că monocultura nu duce la niște rezultate bune și că ar trebui să facă o rotație a culturii. De aceea, cred că este o cultură profitabilă pentru dânșii dacă, an de an, insistă să producă”, spune Elena Alecu, purtător de cuvânt al DADR Dâmbovița.
Anul acesta, 3000 de hectare au fost cultivate cu varză de toamnă, iar peste 2500 cu cartofi de toamnă în zona Lungulețu.Prețul rămâne, însă, la fel de mic, undeva între 80 de bani și un leu, în timp ce, pentru un hectar de varză un agricultor cheltuieşte 4000 de lei, pentru răsaduri, tratamente şi benzină sau motorină.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Fermierii din zona Lungulețu nu renunță la varză, chiar dacă specialiștii le recomandă rotația culturilor

 • 3 noiembrie 2013 at 6:23
  Permalink

  as mai dori 4 T,SPUNETI SI PRETUL LA CARTOFI

  Reply
 • 3 noiembrie 2013 at 6:17
  Permalink

  doresc sa iau o cantitate mai mare de varza pentru a nu ramine pe cimp si sa o distribui impreuna cu preoti din scorteni si bordenni daca aveti masina mare sa o transportati ma contactati la nr.0726107061,vom colabora,daca aveti om de incredere ,sa platesc pretul de acolo plus ceva la motorina daca nu aveti incredere contactati politia scorteni sau baicoi ,am inteles ca pretul e intre 0,10-0,15 roni nu vin sa asist la cintar vreau corectitudine, m-am fript saptamina aceasta cu o masina de la nicu exagerat de multe foi, astept sa ma contactati

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro