Direcția Silvică Dâmbovița, profit de 10 miliarde, în primele 9 luni ale anului

Pentru Direcția Silvică Dâmbovița anul 2015 a fost până acum unul excelent, cu realizări de peste 100% la toți indicatorii, așa cum spune directorul instituției, Costel Preda.
Potrivit informațiilor oferite de către directorul Preda, programul la împăduriri pentru acest an a fost aproape finalizat deja, fiind realizate 44 din cele 45 de hectare propuse. În plus, s-a depășit cu 25% suprafața propusă pentru împăduriri anul acesta.
În plus, s-au recoltat anul acesta 1,4 tone sămânță de brad, pentru care s-au obținut 2 miliarde de lei, și s-au livrat deja cantități importante de fructe de pădure.
O altă activitate pe care Direcția Silvică Dâmbovița a pus accent a fost păstrarea integrității celor 54.000 de hectare fond forestier de stat și 20.000 de hectare fond forestier privat, iar directorul Costel Preda spune că au loc în această perioadă controale de fond, care se vor finaliza în două săptămâni. Urmează, însă, apoi contrainspecții.
A fost, totuși, extras material lemnos, însă nu în cantități mari, iar Costel Preda este de părere că aplicația „Radarul Pădurilor” a diminuat considerabil sustragerile. Tot în această direcție, șeful Romsilva Dâmbovița a mulțumit poliției și jandarmeriei pentru sprijinul acordat în combaterea furturilor, în cele 200 de acțiuni derulate anul acesta.
În plus, Direcția Silvică Dâmbovița a realizat o tonă de carne de vânat, aici existând o problemă cu lipsa vânătorilor și a cheltuielilor foarte mari cu întreținerea celor 450 de mistreți. Anul trecut, din cota de 80 de mistreți, cât ar fi trebuit să se vâneze la direcție, au fost doar 6 solicitări. Un exemplar poate ajunge la un preț cuprins între 800 și 500 de euro, în funcție de trofeu. Se pare că direcția a primit, însă, o comandă de 100 de mistreți pentru Covasna, pentru care se vor obține aproape 30.000 de euro.

Am informat și Regia să ne sprijine pentru că la anul de la 450 de mistreți, ne așteptăm la 600 și se întâmpla cum s-a întâmplat la Zimbrărie. Depășește cifra optimă. Noi mai mult de 300 de mistreți nu trebuie să avem acolo, pentru că nu mai au creștere, se stresează și este rău. Plus cheltuielile, în jur de 3 miliarde pe an. Cifra de afaceri, în loc de 235 de miliarde, am realizat 245 de miliarde, deci profitul este de 10 miliarde la această dată.„-Costel Preda, director Direcția Silvică Dâmbovița

Acesta mai spune că au fost achitate toate datoriile față de personalul direcției, căruia a ținut să-i mulțumească pentru implicare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro