Despre înfiinţarea culturilor succesive… pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic

Distribuie:

În perioada 01 iulie – 01 octombrie 2020, producatorii agricoli din judeţul Dâmboviţa pot înfiinţa culturi succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic! Potrivit specialiştilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Dâmboviţa, zonele cu strat vegetal sunt suprafețele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă  la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni.

 

Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, în perioada 01 iulie – 01 octombrie. Fermierii au obligaţia legală de a comunica la APIA, în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni, în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire).În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de răsărire a stratului vegetal, pentru cererea unică în cauză se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020”, a precizat Corina Gârleanu, directorul APIA Dâmboviţa.

 

Potrivit acesteia, în perioada 14 – 22 iulie se desfaşoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin, etapă care presupune remedieri, fără penalităţi, ale declaraţiei de suprafaţă  completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic  a generat notificari pentru fermierii cu neconformitati, respectiv suprapuneri si supradeclarări de parcele. Aceste notificari au fost transmise fermierilor care au  posibilitatea revizuirii declaratiei iniţiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro