Atenție agricultori! S-a dat start la ajutoarele de MINIMIS în sectorul vegetal!

Agricultorii ale căror culturi au fost afectate de vremea capricioasă din acest an primesc vești bune de la Guvern. A fost aprobată schema de ajutoare de MINIMIS pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada ianuarie-august 2014, care se acordă în sectorul vegetal.

Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al DAJ Dâmbovița, cuantumul sprijinului financiar este următorul:

-pentru culturile de grâu, porumb, sorg, floarea soarelui, rapiță, orz, triticale, secară, ovăz, soia și orzoaică-335 lei/ha

-legume în câmp și pepeni-610 lei/ha

-cartofi-700 lei/ha

-plantații pomicole- 1200 lei/ha

-plantații viticole- 500 lei

-lucernă, muștar, tutun-250 lei/ha

-căpșuni-300 lei/ha

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 53.866.842,4 lei şi se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2014 la capitolul 83.01 “Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare”, articolul 40.15 “Sprijinirea producătorilor agricoli”.
Cererile trebuie depuse până la data de 7 noiembrie 2014 la sediile Primăriilor iar plata se va realiza, într-o singură tranșă, până la data de 31 decembrie 2014.

 Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, la nivelul județului nostru vorbim de o suprafață de 8621, 8 hectare, cu o sumă aferentă de 5.033.875,5 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro