Agricultorii dâmbovițeni s-au dat pe rapiță

Fiindcă prețurile la culturile păioase au fost anul acesta mici, specialiștii dâmbovițeni spun că agricultorii se reorientează spre cultura de rapiță, pe care vor să o însămânțeze anul acesta pe mai mult cu 1000 de hectare decât cele 1600 realizate anul trecut.
Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al DAJ Dâmbovița, din programul de 41.775 hectare, au fost înființate până acum 810 hectare doar cu rapiță.
Elena Alecu spune că fermierii au programat însămânțarea a 32.000 de hectare cu grâu, 2800 hectare cu orz, 1700 hectare cu orzoaică de toamnă și 650 de hectare cu legume.
De asemenea, a început și campania de recoltare, iar la cele două culturi principale, porumbul și floarea soarelui, au fost recoltate, până acum, 19.200 hectare (20% din suprafața însămânțată), respectiv 5470 de hectare (60% din suprafața totală).
Și cartofii de toamnă s-au recoltat de pe circa 80% din suprafața înființată, iar strugurii de vin în proporție de 39%, de pe suprafața totală de 324 de hectare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro