Atenție șoferi! Noua lege a circulației aduce pedepse drastice!

Potrivit proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea circulaţiei pe drumurile publice şi care a fost postat, miercuri, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publică, șoferii care produc accidente rutiere după ce au trecut pe culoarea roşie a semaforului riscă să rămână fără permis de conducere pentru trei ani şi să primească între 125 şi 200 de puncte-amendă.

Dacă vor fi aprobate aceste noi propune pe Legea circulației, schimările vor fi drastice, mai ales că potrivit legislaţiei în vigoare, conducătorii auto care produc accidente după ce trec pe culoarea roşie a semaforului se aleg cu permisul suspendat timp de două luni şi primesc între 6 şi 8 puncte- amendă.

De asemenea, proeictul de lege aduce modificări și în cazul persoanelor care conduc autovehicule în stare de ebrietate. Conform legislaţiei actuale, conducătorii auto care produceau accidente în stare de ebrietate aveau permisul suspendat pe trei luni şi primeau între 9 şi 20 puncte-amendă. De acum înainte, însă, este posibil ca permisul celor care conduc în stare de ebrietate și provoacă și accident rutier ar putea fi suspendat pentru o perioadă de 4 ani.

Proiectul de modificare a Legii Circulației îl puteți consulta aici


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro