28 noiembrie, data limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul specific în agricultura ecologică

 

Agentia de Plati și Intervenție pentru Agricultură reamintește fermierilor că până în data de 28 noiembrie 2014, inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul agricultura ecologică.

În județul nostru, potrivit informațiilor oferite de Oana Năstase, purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița, nu au fost depuse, până acum, cereri pentru acest sprijin.

Aceasta a declarat, la ultima conferință de presă, că anul trecut au fost 4 fermieri care au depus cereri pentru conversie la agricultura ecologică, în general, pe cultura mare și pe apicultură, dar nu au îndeplinit criteriile necesare pentru a reuși acest lucru. Așadar, în acest moment, județul nostru nu are producători în agricultura ecologică. Producție ecologică înseamnă că a terminat perioada de conversie, care este diferențiată în funcție de cultură, de specificul fermei. În momentul în care produc ecologic, vor putea accesa plată complementată schemei de sprijin pe suprafață, deci iese din ajutorul specific pentru conversie și accesează un pachet complementar pentru agricultura ecologică, a declarat Oana Năstase.

Citește și

LEGUMICULTORII ALE CĂROR SOLARII AU FOST DISTRUSE DE GRINDINĂ AU FOST DESPĂGUBIȚI

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro