Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017

În perioada 9-12 octombrie se va desfășura la Bruxelles ediția din acest an a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor. Aproximativ 6.000 de participanți și 600 de vorbitori din toată Europa și din afara ei se vor reuni, timp de patru zile, pentru a lua parte la peste 100 de atelierede lucru, dezbateri, expoziţii și manifestări pe tema dezvoltării regionale și locale.

Data: 

09/10/2017 – 12:00 to 12/10/2017 – 19:00

Locul: 


Bruxelles

Pe durata celor patru zile, funcționari din cadrul administraţiilor diferitelor regiuni şi oraşe, precum și experți și reprezentanți ai mediului academic, vor face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. Evenimentul facilitează dialogul pe temapoliticii de coeziune a UE și sensibilizarea factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor europene.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european. Ea este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și de Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene. În cadrul acestui eveniment, va avea loc și ceremonia de premiere pentru concursul RegioStars.

Context

Regiunile şi oraşele sunt implicate în elaborarea majorității politicilor UE. Autoritățile publice de la nivelurile subnaţionale din UE răspund de o treime din cheltuielile publice (2.100 de miliardede euro pe an) și de două treimi din investiţiile publice (aproximativ 200 de miliarde de euro).

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor a debutat în 2003, după ce Comitetul Regiunilor a invitat reprezentanțele locale și regionale la Uniunea Europeană, care au sediul la Bruxelles, să-și deschidă simultan porțile pentru vizitatori, ca parte a unui concept comun denumit initial „Ziua porţilor deschise”.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca