Declarație comună cu privire la sărbătorirea Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în România

Cu ocazia Zilei internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, ne exprimăm solidaritatea cu toate grupurile marginalizate din România, indiferent de orientarea sexuală, identitatea de gen și caracteristicile sexuale ale acestora.

Persoanele LGBTI se confruntă în continuare cu discriminarea. Țările noastre încearcă să combată asemenea discriminări promovând respectarea drepturilor omului pentru toate persoanele. Această respectare a drepturilor fundamentale ale omului și a demnității umane obligă guvernele să își protejeze toți cetățenii de violență și discriminare și să le garanteze egalitatea de tratament și de șanse. Considerăm că o țară poate să își atingă potențialul maxim doar atunci când diversitatea este apreciată și sprijinită.

În 2019, marșul „Pride” de la București va avea loc pe 22 iunie, cea de a 3-a ediție a marșului „Cluj Pride” pe 15 iunie, iar festivalul „Pride” de la Timișoara se va desfășura în perioada 3-9 iunie. În acest context, sprijinim toate manifestările legitime și pașnice pentru a spori importanța Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în România.

* Declarație comună transmisă de ambasadele: Albaniei, Argentinei, Australiei, Austriei, Belgiei, Canadei, Republicii Chile, Cehiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Islandei, Irlandei, Israelului, Italiei, Muntenegrului, Țărilor de Jos, Noii Zeelande, Norvegiei, Serbiei, Sloveniei, Spaniei, Suediei, Elveției, Regatului Unit, Statelor Unite ale Americii, Uruguayului, precum și de Reprezentanța Comisiei Europene în România.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro