Weekend: Vreme călduroasă cu temperaturi ce ating și 36 de grade Celsius

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
27.07.2019 ORA 09 – 28.07.2019 ORA 09

Vremea va fi călduroasă, iar pe arii restrânse, în sudul regiunii, va deveni caniculară. Disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în zona de deal, unde izolat vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 16 și 20 de grade.
LA MUNTE
Vremea va fi caldă și ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza și seara, local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
28.07.2019 ORA 09 – 29.07.2019 ORA 09

Vremea se va menține călduroasă, local caniculară și cu disconfort termic ridicat după-amiaza, îndeosebi în zona de câmpie, unde unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în vestul regiunii, unde izolat vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 31 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade.
LA MUNTE
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
29.07.2019 ORA 09 – 30.07.2019 ORA 09

Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, astfel încât se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Local se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 25 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 19 de grade.
LA MUNTE
Vremea se va răci ușor și va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales după-amiaza și seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro