Astronomie – spațiu – fotografie – școală de vară de educație nonformală

Societatea Astronomica Română de Meteori derulează proiectul ASTRONOMIE-SPAȚIU-FOTOGRAFIE – ȘCOALĂ DE VARĂ DE EDUCAȚIE NONFORMALĂ. Proiectul se va desfasura in perioada 26 iulie – 4 august in localitatea damboviteana Runcu si isi propune atragerea catre activitati in domeniul de varf al astronomiei si stiintelor spatiale a 22 de persoane din Târgoviște, județul Dâmbovița și din țară, majoritatea tineri cu varsta intre 14 si 35 de ani. Participantii vor lua parte la prezentarea publica a expozitie de astrofotografie gazduita de biblioteca Judeteana, iar pe parcusrul scolii d evara vor invata despre

– bazele astronomiei și explorării spațiului cosmic

– diferența dintre astronomie și astrologie

– aportul astronomiei și științelor spațiale în societate, educație, artă, știință, cercetare, economie (orientare în teren și pe hartă, calendarul, navigație, comunicații, agricultură, industrie spațială, cercetarea Universului, explorarea cosmosului)

– poluarea luminoase și efectele asupra sănătății, mediului, economiei, încălzirii globale, cerului nocturn

– folosirea hărții cerului și a planisferei

– explorarea bolții cerului, observarea mișcării aștrilor (Soare, Lună, planete, meteori, obiecte cosmice fixe), identificarea constelațiilor, aflarea punctelor cardinale, măsurarea distanțelor unghiulare, azimut, elevație)

– instrumente astronomice, echipamente, lucrul cu telescopul și luneta

– observații astronomice prin instrumente optice

– observarea trecerii Stației Spațiale Internaționale și a sateliților artificiali

De asemenea, isi vor isusi cunostinte de baza in cee ace priveste tehnica fotograficxa si interactiunea acesteia cu domeniul astronomiei si stiintelor spatiale.

Proiectul este finantat de Primaria Municipiului Tragoviste si se desfasoara in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita, Biblioteca Judeteana I..H. Radulescu Dambovita din Targoviste, Muzeul de Istorie Dambovita si Asociatia Ucenicul Astronom din Miercurea Ciuc.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro