Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

COD GALBEN ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Dâmbovița, printre județele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări Cod Galben de instabilitatea atmosferică, ce vor intra în vigoare din această seară de la ora 18:00, urmând să expire vineri la ora 23:00, şi vor afecta majoritatea regiunilor ţării.

Potrivit prognozei, în intervalul 10 iulie, ora 18:00 – 11 iulie, ora 09:00, un număr de 35 de judeţe vor fi afectate de instabilitatea atmosferică, la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri/mp şi, izolat, 50-60 de litri/mp.

De asemenea, în perioada 11 iulie, ora 09:00 – 11 iulie, ora 23:00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în 28 de judeţe din jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. În plus, sunt prognozate averse ce vor avea caracter torenţial şi se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri/mp şi, izolat, 40-50 de litri/mp.

În cazul ambelor avertizări meteorologice, specialiştii ANM precizează că astfel de manifestări de instabilitate vor fi posibile şi în restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.

Citește și

TAXE MAI MARI DE ȘCOLARIZARE LA UNIVERSITATEA VALAHIA

valahia_600x450

 BĂNUIȚI DE PROXENETISM ȘI TRAFIC DE MINORI, ARESTAȚI PREVENTIV

politisti-arestati

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media