Un motiv pentru a petrece o seară în oraş alături de partener: Ziua Internaţională a Dansului!

Distribuie:

Pe data de 29 aprilie se celebrează Ziua Internaţională a Dansului, o sărbătoare ce are ca scop promovarea uneia dintre cele mai frumoase arte.

Dansul a stârnit dintotdeauna cele mai frumoase sentimente, a dat naştere celor mai pasionale trăiri şi în paşi de dans s-au scris poveşti celebre. Pe lângă ritmurile ameţitoare de salsa, rumba sau cha-cha, iubitorii de dans  se pierd în paşi de vals, tango şi blues. Fie că sunt profesionişti sau doar amatori oamenii au nevoie doar de câteva acorduri de chitară sau vioară pentru a invada ringul de dans.

 Fiecare dans  are însă propria istorie. Tangoul s-a născut în Argentina, Buenos Aires, la sfârşitul secolului XIX, în suburbiile sărace ale oraşului. Se dansa pe străzi, spelunci şi bordeluri. Pentru că numărul barbatilor era net superior, cuplurile de dansatori erau formate mai mult din bărbaţi. Ulterior a fost adus şi în sălile de dans pariziene.
Valsul vienez este foarte probabil cel mai bătrân dans, originile lui datând din secolele XII-XIII. Provine din provincia Bavaria.Valsul a cunoscut, asemenea majorităţii dansurilor, critici nefavorabile în secolele XVII-XVIII, fiind considerat un dans vulgar.

Samba are origini africane, fiind dansat în secolul XVI de sclavii aduşi pentru a munci pe plantaţiile din nordul Braziliei. Îşi face apariţia în timpul carnavalului de la Rio, pentru care fiecare se antrenează în şcolile de samba ale oraşului un an întreg. În Brazilia există peste 50 de stiluri diferite de samba.

http://www.youtube.com/watch?v=FaxTRX9oAV4 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro