Trecătorii din Parcul Chindia, fotografiaţi prin gaură de ac (foto)

Distribuie:

Ziua Mondială a Stenopei a fost sărbătorită şi la Târgovişte de Şcoala de Fotografie FotoArt Studio. Fotograful Florian Ispas şi elevii săi au ieşit ieri la fotografiat, în Parcul Chindia, cu stenope – cel mai rudimentar aparat de fotografiat.

 

Principiul formarii imaginii prin stenopă a fost descoperit si fundamentat de catre Leonardo da Vinci, desi s-au descoperit dovezi în China, datând din anul 470 î.e.n. Folosind cutii de tablă, perforate cu un ac pe o faţă, ei le-au propus trecătorilor să se lase surprinşi pe hârtia fotografică prin gaură de ac (stenopă). Unii dintre ei s-au lăsat lăsat convinşi, spre bucuria tinerilor. „În primul rând, a fost o provocare să pot convinge oamenii să stea în faţa unei cutii. În al doilea rând, sper ca fotografia mea să iasă bine. Este pentru prima dată când fac o stenopă, despre care am aflat acum aproximativ o lună. Îmi place arta fotografică şi vreau să lucrez în domeniu”, ne-a mărturisit cu emoţie şi entuzism în acelaşi timp Andreea Vechiu (foto4), în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte.

Vezi aici cea  ieşit!

În era digitalului, tinerii au învăţat cum să facă o fotografie analogică

Deşi făcute cu o tehnică veche, fotografiile vor fi postate pe internet, în format digital. Activitatea a fost una educativă atât pentru elevii participanţi, cât şi pentru trecători, care şi-au îmbogăţit astfel cultura generală. Este singura activitate din acest oraş în care tinerii pot învăţa cum se face fotografia analogică. „Este o tendinţă importantă, la nivel mondial, ca toţi fotografii să utilizeze cel mai rudimentar mod de a fotografia, în ultima duminică din luna aprilie, iar eu vreau să atrag lumea, în principal tinerii, către începuturile acestui domeniu al artei, fotografia. În ziua de azi, când toţi sunt obişnuiţi să vizualizeze fotografia pe ecranul LCD imediat după ce a fost făcută sau să o descarce prin portul USB instant, să ai rabdare cât să prepari substanţe şi să developezi fiecare fotografie în parte, s-o speli şi să aştepţi să se usuce pe sârmă, este o activitate care din ce în ce mai mult se uită şi va părea doar o poveste”, a declarat Florian Ispas, iniţiatorul şi organizatorul Şcolii de Fotografie FotoArt Studio Târgovişte.

ziua_stenopei_2013

 ziua_stenopei_2013_6 ziua_stenopei_2013_4 ziua_stenopei_2013_1 ziua_stenopei_2013_5 ziua_stenopei_2013_2

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro