Tot ce nu știai despre păcănele online

Fie că joci recreațional, fie că ești un parior împătimit, există o serie de lucruri pe care puțini oameni le știu despre păcănele. Află-le chiar aici!

5 lucruri mai puțin știute despre păcănele

Potrivit unui studiu realizat de Gfk România, 15% din totalul populației a jucat în ultimul an la păcănele, jocuri de cărți, loterie sau pariuri sportive. Țara noastră se plasează în media europeană în ceea ce privește participarea la jocurile de noroc. Statisticile ne spun că majoritatea pariorilor joacă recreațional, de plăcere, dar și pentru a obține câștiguri materiale.

Așadar, dacă citești aceste rânduri acum, sunt șanse mari să faci parte și tu din categoria menționată mai sus. Fie că ești parior ocazional sau jucător împătimit, sunt câteva lucruri pe care puține  persoane le știu despre păcănele:

#1 Păcănelele au denumiri diferite în fiecare țară

În România, le numim păcănele, sloturi, aparate sau sloturi mecanice. Însă, puține persoane știu că fiecare țară are propriile denumiri. În SUA, se folosesc des termenii slot și slot machine, în Regatul Unit se numesc fruit machines, în Scoția se numesc puggy iar în Australia poartă numele de pokies.

#2 Primul aparat mecanic a fost inventat în secolul XIX

Charles Fey din San Francisco a inventat Liberty Bell între anii 1887 și 1895, primul aparat mecanic ce oferea plăți automate jucătorilor pentru fiecare combinație câștigătoare. Aparatul lui Fey avea 3 role care se învârteau și 5 simboluri speciale – potcoave, pică, romb, inimă și un simbol Liberty Bell.

#3 Cel mai mare câștig din lume a fost înregistrat la păcănele

 

Dintre toate jocurile de noroc, păcănelele sunt cu siguranță cele mai profitabile. Zeci de sloturi moderne ca Mega Moolah, Major Millions sau Age of The Gods au jackpoturi care ajung frecvent la valoarea de 1 000 000 de €. Însă, puține persoane știu că cel mai mare câștig înregistrat vreodată a fost la un aparat mecanic, mai precis la jocul Megabucks. Un inginer de software în vârstă de 25 de ani a obținut în 2003 la cazinoul Excalibur din Las Vegas suma de 39.7 milioane de $, în urma unei mize de doar 100 $.

#4 Rezultatele rotirilor la sloturi sunt determinate matematic

Fie că joci la un slot online sau la un aparat în zecile de agenții din întreaga țară, rezultatele rotirilor sunt determinate folosind un algoritm matematic. Tehnologia RNG sau Random Number Generator este cea care asigură un caracter aleatoriu pentru fiecare rotire și îți garantează un joc corect de fiecare dată.

Această tehnologie a revoluționat jocurile de noroc și îi protejează și astăzi pe pariori de încercările de fraudă.

#5 Un procentaj mare din mize se întoarce la jucători

Spre deosebire de alte jocuri de noroc, la păcănele, avantajul casei este în medie de doar 5%. Sloturile online au rate de plată de cel puțin 95% – cu alte cuvinte, pentru fiecare leu inserat în aparat, primești înapoi 0.95. Însă, ține minte că aceste rate de plată sunt estimative. În marea lor majoritate, cazinourile din România au în oferta lor păcănele online cu procentaj de câștig de cel puțin 95-97%.

Pe de altă parte, cazinourile fizice din Las Vegas oferă rate de plată mult mai scăzute la sloturi iar multe jurisdicții au legi în privința ratelor de plată minime pe care un cazino trebuie să le ofere jucătorilor. De exemplu, în New Jersey, rata de plată minimă este de 83%, în timp ce în Nevada este de doar 75%.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.
Sursă imagine: pixabay.com

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro