Tabără de vară pentru tineret: ASTRONOMIA 2015

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează Tabăra de vară pentru tineret de inițiere în astronomie și fotografie ASTRONOMIA 2015.

Tabăra va fi organizată în cadrul complexului turistic Runcu Stone din județul Dâmbovița în perioada 7-12 iulie 2015. Acțiunea este finanțată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

Participarea în tabără este deschisă tinerilor cu vârsta între 14 și 35 de ani interesați să afle mai multe despre tainele Universului explorând bolta cerului. În cadrul taberei de vară participanții vor învăța constelațiile, orientarea în teren, atât pe timp de ziuă cât și pe timp de noapte, vor utiliza instrumente astronomice, vor privi prin telescop Soarele, craterele de pe Lună, planetele Venus, Jupiter și Saturn, galaxiile, roiurile de stele și nebuloasele și vor face primii pași în fotografia de peisaj și astrofotografie.

De asemenea, beneficiind de un cadru natural deosebit de frumos, la poalele Masivului Leaota, participanții vor interacționa cu mediul înconjurător, vor afla care sunt plantele medicinale și speciile de arbori și cum se poate face o fotografie reușită a peisajului natural.

Programul taberei va fi susținut prin acces la materiale didactice și educativ de specialitate: harta cerului, planisferă, atlase stelare, albume de fotografie și astrofotografie, bibliotecă de carte astronomică, expoziție de astrofotografie.

Termen limită de înscriere: 29 iunie

Informaţii complete și formularul de înscrierea se găsesc pe pagina de internet a taberei la adresa: www.sarm.ro/astronomia2015


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro