Duminică, 10 mai, are loc Sărbătoarea Narciselor la Negrași

 

Duminică, 10 mai, la Negraşi, argeşenii, şi nu numai, vor putea participa la încă o ediţie a Sărbătorii Narcise­lor. Manifestarea are loc în rezervaţia natu­rală, cunoscută ca Po­iana cu narcise, la 46 de kilometri sud de Piteşti, pe DN659.

Argeşenii şi cei ce doresc să participe la eveniment pot ajunge dinspre Piteşti pe E81 – Piteşti – Recea – Căteasca – DJ508 Furdueşti – Teiu – Buta – DJ659 – Negraşi. Sau, dacă veniţi dinspre Costeşti, pe DJ703B – Costeşti – Şerbăneşti – DJ659 Gliganu de Sus – Gliganu de Jos – Bîrlogu – Negraşi. Considerată a fi un brand al judeţului, „Sărbătoarea narciselor“ de la Negraşi adună an de an mii de oameni care vin să culeagă narcisele crescute în mod natural.

 

 Rezervaţia de la Negraşi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei şi pentru cea peisagistică a covorului de narcise, însă nu și de cei care vin să admire frumoasele flori.  Paznicul care are grijă ca vizitatorii să nu distrugă complet rezervația spune că sunt oameni care vin și rup flori fără măsură sau le calcă în picioare, mai ales când este aglomerație în zonă. Unii merg mai departe și, mânați de dorințe neînțelese, încearcă să le cosească la ceas de noapte.

Înainte, spune paznicul, poiana se întindea pe o suprafață mult mai mare, însă, cu timpul, aceasta s-a restrâns la 4,1 ha.

Ca și în ceilalți ani, manifestarea dedicată Sărbătorii Narciselor va avea loc în aer liber, pe scena amenajată în aer liber urmând să urce anul acesta elevii şcolilor din satele Negraşi şi Bârlogu. Programul artistic, ce va cuprinde nume mari ale scenei populare românești va fi completat de o formaţie locală. Cu această ocazie, autorităţile locale vor premia cinci cupluri longevive din Negraşi care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Localnicii se așteaptă ca turiștii din toată țara, dar și din afara granițelor să fie prezenți la Sărbătoarea Narciselor, în zonă, în fiecare an cozile de mașini întinzându-se pe kilometri.

Citește și LOCURI DE POVESTE: Poiana Narciselor Negraşi – un imens covor parfumat! FOTO

negrasi

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro