Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Din 5 aprilie, sunteţi invitaţi la Târgul de Paşte “Flori pentru Florii”

 

În cadrul târgului, veţi putea admira o expoziţie florală cu figurine în mărime naturală specifice sărbătorilor pascale, o expoziţie de păsări şi un ţarc de animale pentru bucuria copiilor (oiţe, miei, capre, iezi). Tot pentru copii va fi amenajat un spaţiu de joacă cu bady painting, multe baloane colorate şi alte surprize.

Veţi putea degusta produse tradiţionale din carne de porc, oaie şi vită din zona Bran Moeciu, Câmpulung, Dâmboviţa, Prahova şi Botoşani, brânzeturi delicioase: telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi cu mirodenii, caşuri şi caşcavele.

Pentru copii mari şi mici avem dulciuri şi dulcegării pe alese: colac secuiesc, turtă dulce, covrigi,  vestitul magiun de Topoloveni şi sortimentele de dulceţuri fără zahăr Topoloveana, ciocolată de casă, cozonaci, pască şi prăjituri de casă pentru masa de Florii sau de Paşte, dulciuri ungureşti.

Pofticioşii vor putea degusta, la faţa locului şi pe alese, bunătăţi pregătite la terasa tradiţionala amenajată la faţa locului: grătare, fasole sau varză la ceaun cu mămăliguţă, lipie dâmboviţeană, peşte si alte bunătăţi.

Veţi găsi diverse sortimente de miere, polen, propolis, miere cu nucă sau cu cătină şi stafide, păsture, laptişor de matca din Cumpăna, Constanţa şi ceaiuri, tincturi, alifii şi siropuri din Munţii Apuseni

Meşteri populari din toate zonele ţării îşi vor aduce obiectele tradiţionale, realizate cu măiestrie şi talent: meşteri dâmboviţeni cu icoane şi multe alte obiecte,  artizanat de la Corund, blănuri din Bistriţa, obiecte din piele, sticlărie decorativă din Pucioasa, obiecte bisericeşti, cazane şi ibrice, lumânări decorative.

Ziua de Florii va fi marcată de un spectacol folcloric. Pe întreaga desfăşurare a târgului, vizitatorii vor avea parte de numeroase surprize.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media