RECORD ABSOLUT: Peste 5000 de copii au vizitat Curtea Domnească în prima zi de Şcoala Altfel!

 

În continuare, având în vedere perioada anului, elevii , în funcţie de atelierele pentru care optează,  au  posibilitatea să afle  despre semnificaţia Sărbătorilor Pascale, fie vor desfăşura activităţi de popularizare a arheologiei în rândul copiilor prin mijloace interactive, teoretice şi practice, de restaurare a bunurilor de patrimoniu aparţinând muzeului şi, totodată, pot pune în practică etapele de lucru asupra unor vase etnografice.

Pot  participa şi la  vizionarea de filme istorice, care va avea loc zilnic, în sala de conferinţe a  Muzeului Tiparului, iar un alt atelier se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni, în cadrul Cabinetului Numismatic, unde vor fi  punctate teme despre apariţia monedelor pe teritoriul României şi  cum arătau monedele împăraţilor romani.

Pe lângă aceste activităţi, ei mai pot confecţiona artefacte, ce urmează a fi dăruite de participanţi, copiilor din Centrele de plasament.

O altă activitate inedită şi cu un impact puternic la elevii dâmboviţeni, este dedicată celor care  vor să înveţe cum să tragă cu arcul, şi au acum ocazia să o facă gratuit, lângă Turnul Chindia, la Curtea Domnească. Lecţiile se desfăşoară pe tot parcursul săptămânii, zilnic, între orele 08.00-18.30.

“Şcoala Altfel” este, de fapt, un program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, o încercare de implicare a elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie nonformală, care să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse.

 


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro