Cercetaşii dâmboviţeni sărbătoresc centenarul cercetăşiei. Vezi cum!

Pentru a celebra cei 100 de ani de cercetăşie, Centrul Local „Naparis” derulează în perioada 20 aprilie – 15 iunie 2013, două proiecte locale, intitulate sugestiv: „Cercetaşi la Moroeni” şi „Fieni – oraş de cercetaş”. Scopul acestor proiecte este de a stimula participarea creativă a copiilor şi tinerilor, pentru a pune în valoare şi a promova localităţile în care aceştia trăiesc, prin intermediul cercetăşiei.

Dintre activităţile proiectelor amintim: întâlniri ale celor patru patrule de cercetaşi implicate, cu colegii lor de şcoală şi cu autorităţile locale, vizite la Carpatcement Fieni şi la sediul Administraţiei Parcului Natural Bucegi, plantare de puieţi, construirea unei mici sere din materiale reciclabile, tabere de cercetare la Dealul cu Fosile şi la Muscel, realizarea de materiale informative precum şi expoziţii de fotografii din cadrul proiectului.

Pe parcursul derulării activităţilor, cercetaşii vor fi sprijiniţi de autorităţile locale (Primăria oraşului Fieni şi Primăria comunei Moroeni) şi de şcolile la care aceştia învaţă (Şcoala „Diaconu Coresi” Fieni şi Şcoala „Ion Ciorănescu” Moroeni). Parteneri de nădejde vor fi: Carpatcement Holding, Parcul Natural Bucegi, Corpul Păcii prin intermediul Asociaţiei Mai Mult Verde şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro