Au încondeiat ouă de Paşte cu ceară, au cântat şi au dansat pe muzică populară

Distribuie:

„Este prima dată când încondeiem ouă cu ceară”, mărturisesc cu mândrie elevii de la clasa a VI-a A de la Şcoala Coresi din Târgovişte. Ei au fost instruiţi de Georgiana Ristea, meşteşugar de la Malu cu Flori. „Eu am învăţat de la străbunica mea. Mie îmi ia 2-3 minute să scriu cu ceară un ou, dar ei sunt începători. Totuşi se descurcă foarte bine”, apreciază aceasta.

La fel de încântaţi erau şi colegii lor, în vizită la atelierele muzicale din cadrul Şcolii Populare de Artă. Ei au cântat alături de solişti şi instrumentişti ai Orchestrei „Chindia”. „Au ureche muzicală şi se observă că învăţătorii şi profesorii s-au ocupat de ei”, ne-a spus profesoara de canto popular Maria Tufeanu.

Între activităţile extraşcolare adresate elevilor organizate în cadrul săptămânii “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa din Târgovişte se numără : Atelier de olărit, Atelier de icoane pe sticlă, Tehnici de aranjament cu elemente vegetale, Atelier confecţionat obiecte din pănuş, Atelier împletituri răchită, Atelier orfevrărie, Costumul popular dâmboviţean, Dansuri populare, Şezătoare.

2_aprilie 2_aprilie_3 2_aprilie_4 2_aprilie_1 2_aprilie_5  2_aprilie_82_aprilie_7 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro