Traian Niculae: “Muncim să redeschidem spitalul Titu, pe care fostul primar l-a închis ca să-şi facă clinică”

 

“Între documentele noastre există un act semnat de fostul primar Ilie Dinu, o adresă prin care este notificat Ministerul Sănătăţii în legătură cu faptul că primăria Titu nu mai putea susţine financiar unitatea medicală. Acum familia fostului primar Ilie Dinu deschide o clinică particulară, în timp ce noi am făcut zeci de drumuri la minister că să redeschidem Spitalul Titu, singura unitate medicală din sudul judeţului, de care are nevoie zeci de mii de oameni. În concluzie noi muncim să redeschidem spitalul Titu, pe care fostul primar l-a închis ca să-şi facă clinică (foto 2). Pentru spital nu erau bani, dar primăria a avut de unde să dea 12 miliarde pe un sistem de încălzire cu panouri solare la UPU Titu (foto 3). Sunt 6 calorifere care încălzesc câteva încăperi! Cum să coste 12 miliarde?” a precizat Traian Niculae. Acesta mai spune şi că a existat şi un conflict de interese, farmacia soţiei fostului primar primind 2 comenzi de medicamente în 2011, în valoare totală de 16.000 de lei: “Nu avem documente justificative pentru aceste comenzi. Sau cel puţin, noi nu le-am găsit!” mai spune Niculae. 

Contactat telefonic, fostul primar al oraşului Ilie Dinu spune că familia sa nu construieşte clinică, ci este doar proprietara spaţiului în care va fiinţa aceasta, pentru că primăria nu a fost de acord să concesioneze unor medici bucureşteni spaţiul Căminului de Bătrâni.  Cât despre conflictul de interese: “În Titu sunt trei farmacii. Într-adevăr s-au cumpărat medicamente de la Eledani, pentru că erau necesare căminului de bătrâni şi centrului de copii. Dacă dânşii consideră că acesta este conflict de interese, e problema lor.” a răspuns acuzaţiilor, Ilie Dinu. 

În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Titu acesta ar putea fi redeschis la jumătatea acestei luni. Ministerul Sănătăţii a dat avizele necesare fiind nevoie doar de o hotărâre de guvern. Spitalul va avea 77 de paturi: 25 pe secţia medicină internă, 15 la compartimentul pediatrie, 12 la chirurgie generală, 2 în ATI, 12 la compartimentul obstretică ginecologie, 5 la neonatologie şi 5 la compartimentul urologie. În total unitatea va avea 88 de cadre,  din care 10 medici.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro