Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

SERTARUL CU FRUMUSEȚE: Liftingul Vampir, misterul tenului tânăr!

Sfaturi de la dr. Ruxandra Paşcanu – Cabinet de Chirurgie Estetică Târgovişte

Stranie asociere la prima vedere? Însă intenţia recurgerii la această alipire uşor metaforică, extrapolată, a celor doi termeni „lifting” şi „vampir” este de a exprima în două cuvinte efectul şi metoda reîntineririi folosind propriul sânge. Sângele nostru are mari proprietăţi de regenerare, el conţine, printre altele, trombocite (plachete) si factori de crestere, care repară ţesuturile vătămate. 

Timp de decenii, întinerirea feţei prin liftingul chirurgical a fost singura opţiune. În zilele noastre însă sunt foarte populare tratamentele non-invazive, pentru stimularea producţiei şi menţinerea unui nivel adecvat de colagen în piele, în scopul îmbunătăţirii tenului, reversibilizării semnelor de îmbătrânire. Deşi nu este posibilă o reparare rapidă pentru ridurile severe, există opţiuni noi de tratament şi terapii combinate disponibile pentru a încetini procesul îmbătrânirii (mai ales din zone de impact vizual precum faţă, gât, decolteu, mâini), recent  intrând în „arena anti-îmbătrânire „Platelet Rich Plasma (PRP) sau Plasma bogată în plachete (PBP)un incredibil tratament regenerativ natural.

Pentru a înţelege valoarea terapeutică a plasmei bogate în plachete este importantă o înţelegere de bază a componentelor din sânge. Sângele conţine plasmă, celule rosii (hematii), celule albe (leucocite) şi plachete (trombocite), responsabile pentru crearea cheagului de sânge care opreşte sângerarea, activarea reparării ţesuturilor deteriorate prin construcţie de ţesut nou, datorită eliberării unor proteine bioactive, aşa-numiţii factori de creştere.

Cum se realizează liftingul

Medicul recoltează din sângele tău aceste trombocite, le combină cu o substanţă şi obţine plasma bogată în plachete (PBP), pe care apoi o injectează în zonele afecate, acestea urmând să refacă ţesutul din interior. Plasma bogată în trombocite elimină riscul transmiterii de boli, nu provoacă hipersensibilitate sau alergii. Ea înlocuieşte treptat celulele şi vasele de sânge, rezultând regenerarea naturală a ţesutului cu efecte spectaculoase de întinerire a pielii şi de umplere a ridurilor.

Avantajele liftingului vampir

Aria de acţiune a tratamentului este mult mai largă, el putând fi utilizat atât pe faţă, cât şi pe gât şi decolteu. Poate fi injectat direct, în “valea lacrimilor”, şanţul dintre pleaopa inferioară şi pomeţi, care este o zonă extrem de sensibilă şi intolerantă la alte produse de întinerire.

Cui îi este recomandat liftingul vampir

Orice persoană între 20 şi 80 de ani, indiferent de tipul tenului, poate să apeleze la acest gen de lifting.

Câte şedinţe sunt necesare?

Un tratament complet necesită mai multe şedinţe, de obicei se fac 2 până la 4 şedinţe, la un interval de 2 săptămâni, una de cealaltă, în funcţie de problemele persoanei. Apoi se repetă o şedintă pe an sau ori de câte ori este nevoie. De îndată ce ai terminat şedinţa poţi să mergi acasă, iar singurele urme care pot să rămână sunt cele de la injectare, care dispar a doua zi.

 

www.drruxandrapascanu.ro
C.M.I. Dr. Ruxandra Paşcanu
Medic primar Chirurgie Plastică şi Estetică
Târgovişte, Str. Mr. Brezişeanu, nr. 33
Tel.: 0723 172 286; 0734 648 635
E-mail: [email protected]

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media