SERTARUL CU FRUMUSEȚE: Epilarea definitivă

Sfaturi de la dr. Ruxandra Paşcanu – Cabinet de Chirurgie Estetică Târgovişte

Acum, atât barbatii cât şi femeile pot transforma părul nedorit de pe faţă şi corp într-o amintire – datorită Laserului NdYAG Cutera Xeo. Fără ceară dureroasă, electroliză sau lame de ras!  Laserul Cutera Xeo oferă tehnologia secolului 21 pentru tratarea acestei probleme. Conceput pentru eliminarea permanentă a părului, Xeo poate trata eficient şi sigur femei şi bărbaţi cu orice tip de piele şi ten. Chiar şi pacienţi cu pielea bronzată.

Diferenţa oferită de laserul Cutera Xeo CoolGlide

Cutera Xeo foloseşte cea mai nouă tehnologie pentru reducerea permanentă a pilozităţii, pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pacienţii bronzaţi sau cu ten închis. Lungimea de undă mai mare a laserului asigură profunzimea necesară distrugerii tuturor rădăcinilor firelor de păr. Sistemul eficient de răcire a pielii care urmează a fi tratată asigură deplina siguranţă în lucru (fără arsuri) şi confortul pacienţilor. Laserul Cutera Xeo reuşeşte în doar 6-8 şedinţe reducerea definitivă a numărului firelor de păr, urmate doar de unele şedinţe de întreţinere trimestriale sau semestriale.

Care sunt zonele care pot fi tratate cu CoolGlide?

Cutera poate îndepărta părul din toate zonele corpului, inclusiv de pe faţă, picioare, braţe, axilă şi spate. Poate trata şi zonele sensibile precum pieptul, zona din jurul mameloanelor şi zona inghinală, urechi etc.

Ce simţiţi la tratamentul cu CoolGlide?

Piesa de mâna CoolGlide răceşte şi calmează în timp ce alunecă pe piele. La emiterea pulsului de lumină unii pacienţi simt o uşoară senzaţie de înţepătură. Aceasta este mai accentuată dacă zona este mai sensibilă sau firele de păr mai groase sau mai dese. De obicei nu este necesară anestezia locală sau administrarea de calmante; totuşi, unii pacienţi doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile.

De câte tratamente este nevoie?

Tratamentele se efectuează după evaluarea dumneavoastră de către medicii noştri  specializaţi în laserterapie. Majoritatea zonelor necesită 6-8 tratamente. Totuţi, numărul tratamentelor cu laserul Cutera pentru efecte optime şi de durată depind de mai mulţi factori – grosimea firului de păr, zona tratată, ritmul de creştere a părului, vârsta, echilibrul hormonal, caractersticile individuale ale pielii. Firele de păr nu cresc în acelaşi ritm; parcurg trei etape distincte: creştere, stagnare şi eliminare. Cutera acţionează prin distrugerea mai ales a firelor de păr aflate în faza de creştere (anagen) la momentul tratamentului. Deoarece firele de păr ajung în faza de creştere în momente diferite, vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toţi foliculii piloşi dintr-o anumită zonă. De asemenea pielea activează noi fire de păr mereu pe parcursul vieţii.

Adresaţi-vă medicilor noştri specialişti pentru explicaţii, evaluare şi indicaţii de tratament adaptat. Uneori consultul şi controlul endocrinologic în clinica noastră sunt necesare pentru rezultate şi mai bune (hirsutism). Adresaţi-vă specialiştilor noştri pentru evaluare.

Ce se întâmplă după tratament?

Imediat după tratamentul cu Cutera Xeo, zona tratată poate fi uşor înroşită. Pentru reducerea acestor efecte nedorite, se aplică imediat după tratament foliile calmante Natragel, care hidratează şi decongestionează în paralel. La 3-10 zile după tratament veţi observă că părul pare să crească din nou. De fapt, majoritatea acestor fire de păr nu cresc din nou, ci au fost distruse şi eliminate ca rezultat al tratamentului. Înainte de fiecare tratament, cu 6-8 săptămâni înainte nu aveţi voie să vă epilaţi cu ceară sau prin pensare, dar puteţi să vă radeţi sau aplica o cremă epilatoare pentru ca efectul laser să fie maxim.

Există restricţii în activitate după tratament?

După tratament va puteţi relua imediat activitatea normală. Poate apărea o uşoară înroşire a pielii. Se recomandă aplicarea cremelor de protecţie solară (factor de protecţie 50+) pe zonele tratate care vor fi expuse la soare. În plus, medicul poate recomanda utilizarea unor produse speciale pentru îngrijirea pielii sau a unei creme cu o formulă specială adaptată tipului dvs. de piele.

Care sunt posibilele efecte secundare?

Pacienţii au manifestat puţine efecte secundare, cele mai frecvente fiind o uşoară înroşire şi inflamare a pielii. Aceste efecte durează de obicei cel mult câteva ore şi sunt atenuate folosind foliile calmante Natragel. Sistemul de răcire eficient al aparatului reduce disconfortul şi înlătură riscul de arsură din timpul tratamentului. Medicul dvs. vă va oferi informaţii complete despre avantajele şi riscurile tratamentului.

Care este diferenţa între laserul Cutera Xeo şi alte metode de îndepartare a părului?

Rasul, ceara şi cremele depilatorii sunt metode cu rezultate temporare care trebuie repetate frecvent. Ele nu distrug definitiv firul de păr şi rădăcina acestuia. Cutera oferă reducerea definitivă a firelor de păr cu rezultate de durată.

Care este diferenţa între Xeo şi electroliză?

Electroliza este un proces greoi, invaziv şi dureros care constă în introducerea unui ac şi emiterea unui impuls electric în fiecare folicul în parte. Electroliza necesită de cele mai multe ori ani de tratament la intervale regulate. Sistemul Xeo emite energie luminoasă către sute de foliculi simultan şi astfel tratează eficient în doar câteva secunde o întreagă zonă care ar necesita mai mult de o oră de electroliză şi dureri insuportabile.

De ce Cutera şi nu alte sisteme laser pentru îndepărtarea părului?

Lungimea de undă mai mare utilizată de Cutera permite tratarea sigură şi eficientă a pacienţilor cu ten deshis sau închis la culoare sau bronzaţi. Spre deosebire de alte sisteme, CoolGlide poate trata la fel de uşor şi eficient atât părul fin de pe buza superioară a femeilor, cât şi părul mai aspru de pe spatele bărbaţilor. Piesa de mână cu răcire integrată asigură confortul pacienţilor şi minimalizează reacţiile adverse frecvent observate în cazul utilizării altor sisteme laser mai vechi: arsura. Nu trebuie confundată tehnologia laser cu lumina intens pulsată (IPL) frecvent întâlnită. Diferenţele de tehnologie se remarcă şi în numărul de şedinţe şi eficienţa după fiecare tratament. Încercaţi şi vă veţi convinge după o şedinţă chiar.

www.drruxandrapascanu.ro
C.M.I. Dr. Ruxandra Paşcanu
Medic primar Chirurgie Plastică şi Estetică
Târgovişte, Str. Mr. Brezişeanu, nr. 33
Tel.: 0723 172 286; 0734 648 635
E-mail: [email protected]

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro