Semnal de alarmă! Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița are nevoie de un spațiu mai mare!

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu cere ajutor autorităților locale și județene pentru găsirea unui spațiu adecvat în care să-și poată desfășura activitatea în bune condiții, pentru că sediul actual nu permite dezvoltarea și diversificarea activității specifice!

De asemenea, la Centrul de Profil de la Târgoviște au sosit deja congelatoarele care permit stocarea plasmei la temperaturi foarte scăzute, de minus 80 de grade, numai că acestea sunt foarte voluminoase pentru capacitatea acestui centru.

Conducerea instituției caută soluții și pentru instalarea băncii de sânge care se lovește de aceeași problemă, lipsa spațiului… Dificultățile nu se opresc aici, pentru că la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița trebuie să mai sosească… și alte echipamente.

,,Problema pe care o avem acum la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița este problema spațiului. Anul viitor o să ridic această problemă, deja am făcut o solicitare Consiliului Județean Dâmbovița să ne ajute cu extinderea spațiului pentru că o să înceapă să vină aparatura. De exemplu, pe lanțul de frig, au sosit congelatoare în care poți să stochezi plasmă vreme de doi ani, sunt de  minus 80 de grade. Nu am avut până acum în centru așa ceva, ele sunt foarte voluminoase și ne depășesc compartimentele.

Încă încercăm să găsim o modalitate prin care să introducem, în acest spațiu mic pe care îl avem, banca de sânge. Deci solicitarea noastră este de ajutor, și asta  se poate pentru că ține de autoritățile locale,  pentru extinderea spațiului sau identificarea unui   spațiu mai mare, pentru un adevărat Centru de Transfuzie care să facă ce facem noi. Abia am reluat adresele către Consiliul Județean Dâmbovița, o să trimitem peste tot adrese, la toate instituțiile publice, pentru că acum posibilitatea de a merge în audiență sau să faci un demers fizic e mai mică.

Înainte spațiul nostru era de peste 500 mp, dar ne-au restrâns în acest spațiu mic  și de atunci activitatea noastră s-a comprimat și s-a autodelimitat, ceea ce nu e în regulă. Adică nu poți să privești în continuare și să știi că nu ai nicio șansă să te dezvolți sau să diversifici activitatea sau producția când nu ai spațiu, pentru că te învârtești aici. Sunt 194 mp, nu cred că există un centru care să fie mai mic decât acesta’’, a semnalat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro