Recomandare de la VallerianaMed: kinetoterapia la bebeluşi. Vezi care sunt beneficiile!

Kinetoterapia pentru bebeluşi şi copii ajută la o dezvoltare normală şi armonioasă a organismului acestora, pe de o parte prevenind sau corectând defecţiunile fizice, iar pe de altă parte dezvoltându-le capacitatea de interacţiune cu ceilalţi.

valleriana-medics-

Terapeuţii Centrului de Recuperare VallerianaMed din Târgovişte recomandă proaspetelor mămici şedinţe de kinetoterapie pentru bebeluşi. Programele alcătuite sunt particularizate şi urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului, fiind un ajutor real pentru mămici. “În caz că nu sunt probleme deosebite, sunt necesare 10 şedinţe pentru ca mămica să înveţe care sunt posturile corecte, să afle la ce perioade se dezvoltă motric copilul (de exemplu: la 3 luni trebuie să-şi ţină capul, la 7 luni să stea în picioare). Masajul este de asemenea foarte important şi trebuie făcut de la naştere, pentru o dezvoltare armonioasă, iar asistând la şedinţe mămicile pot deprinde mişcările indicate pentru masajul copilului”, explică Radu Tudose, kinetoterapeut în cadrul clinicii VallerianaMed.

Kinetoterapia este însă cu atât mai bine-venită în cazul bebeluşilor cu afecţiuni. „Sub îndrumarea medicului pediatru, se lucrează pe anumite afecţiuni specifice nou-născuţilor, cum ar fi torticolis (contractura mai mult sau mai puţin dureroasă a muşchilor gâtului, care limitează mişcările de rotaţie a capului), displazie (luxaţie) de şold, probleme la nivelul articulaţiilor umerilor”, adaugă kinetoterapeutul Radu Tudose.

De asemenea, prin evaluări regulate, se pot depista afecţiuni neurologice. „Mămicile ar trebui să-şi aducă bebeluşii la evaluări din şase în şase luni, pentru că unele afecţiuni nu se văd în primul an de naştere. Cu cât afecţiunea este descoperită mai devreme, cu atât şansele de recuperare sunt mai mari”, subliniază specialistul VallerianaMed.

Pentru a oferi cele mai bune condiţii de efectuare a procedurilor de terapie, clinica târgovişteană pune la dispoziţia pacienţilor o cameră special amenajată pentru bebeluşi. Aici ei învaţa şi despre socializare, un alt beneficiu pe care îl aduce kinetoterapia pentru copii. Masajul şi gimnastica bebeluşului sunt forme terapeutice de joacă, putând fi considerate primii paşi spre socializare. Bebeluşul interactionează cu alţi copii şi învaţă să-i accepte.

Programele de kinetoterapie ajută în plus la îmbunătăţirea respiraţiei şi a proceselor de digestie, înlăturând colicile sau eventualele constipaţii, la stimularea funcţiilor aparatului cardio-vascular şi a sistemului nervos, la dezvoltarea corporală, la tonifierea musculaturii, la educarea echilibrului static şi dinamic, la educarea ritmului şi coordonării mişcărilor, la orientarea şi organizarea spaţio-temporală, la percepţia corectă a schemei corporale, la îmbunătăţirea imaginii de sine a micului pacient şi la dobandirea încrederii.

Şedinţele durează între 30 şi 45 de minute şi sunt indicate a fi făcute înainte ca bebeluşul să mănânce. De asemenea este bine de ştiut că nu se lucrează pe perioadă febrilă, când copilul are temperatura sau e răcit.

Pentru mai multe detalii, personalul centrului VallerianaMED vă stă la dispoziţie la numărul de telefon 0245.212.556.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro