Proiectul Centrului Multifuncţional de Sănătate Titu a intrat în linie dreaptă

Preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, împreună cu deputatul Ionuţ Săvoiu, au efectuat alături de primarul oraşului Titu, Traian Niculae şi viceprimarul Vlad Oprea, joi, 16 mai, o vizită de lucru la viitorul  Centrul Multifuncţional de Sănătate Titu. Acesta va funcţiona în incinta fostului spital şi va deservi zona de sud a judeţului Dâmboviţa.

Cu această ocazie, preşedintele CJD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a făcut următoarele precizări: “Formula pe care am găsit-o este aceasta de centru multifuncțional. Vedem foarte bine că amenajările sunt de excepție. Sunt condiții la fel de bune ca în zona reabilitată de la spitalul județean și a concurat la realizarea acestui mai multă lume. Vreau să știți că partea de amenajare, de punere la punct a clădirilor la centrul multifuncțional este meritul primăriei de la Titu, meritul colegilor noștri prezenți aici și cu domnul Niculae. Cele mai multe lucrări s-au făcut prin sponsorizare, iar parte dintre ele s-au făcut pe banii primăriei.

Centrul va funcționa ca o secție a spitalului județean. Este treaba spitalului, pentru că trebuie să asigure aparatură, medici și dotările corespunzătoare.  Fac o mențiune specială pentru deputatul Ionuț Săvoiu, care a stat aproape o lună și jumătate aproape zi de zi pe la minister. A fost extrem de dificil să obținem toate avizele și autorizațiile necesare.

Dacă marți este ședință de guvern și avem proiectul pe ordinea de zi, vom face practic, inaugurare oficială și vom da drumul la activitate. Până marți, se pregătesc lucrurile care țin de baza materială. Suntem în situația în care avem un exemplu de ce înseamnă colaborare între consiliul județean, spitalul județean și consiliul local.

Ne-am propus să încheiem un contract de asociere, pe care o să-l pun în discuția CJD, la prima ședință, contract care să prevadă o partajare de atribuții între mai multe instituții.

CJD va asigura de exemplu transportul medicilor care nu sunt din zonă, primăria de la Titu va asigura utilitățile, deci apă, canal, gaze, energie electrică, iar spitalul județean partea medicală și decontări, care se vor face pe contractul cu casa de asigurări, al spitalului.”, a spus Adrian Ţuţuianu.

 

În cadrul vizitei, primarul oraşului Traian Niculae a mulţumit autorităţilor pentru sprijin şi sponsorilor care au ajutat la modernizarea clădirii: “Avem foarte multe sponsorizări, precum cea de la domnul Avramescu, care a lucrat foarte mult timp în spital și de la domnul Neagu. Eu vreau să să mulțumesc domnului președinte Adrian Ţuţuianu și domnului deputat Ionuţ Săvoiu, pentru sprijinul pe care ni l-au dat ca să reuşim să redeschidem centrul multifuncțional și să ne achităm de o promisiune faţă de locuitorii oraşului, dar şi ai zonei.”, a precizat Traian Niculae.

 

Deputatul de Titu, Ionuţ Săvoiu spune că centrul de la Titu face parte dintr-un mou tip de strategie a Ministerului Sănătăţii, prin care costurile din sistem să scadă, iar eficienţa să crească: „Este vorba, în primul rând, de un serviciu public, care trebuie asigurat în condițiile unui serviciu public. Cetățenii trebuie să fie mulțumiți de serviciul public și sunt convins că acele cadre medicale care vor veni aici vor avea în minte acest lucru. Din punct de vedere al eficienție, centrul medical este un concept nou în strategia ministerului sănătății, de a reduce costurile de operare. În percepția cetățenilor, aici este spitalul de la Titu. Cineva aseară mă întreba pe internet dacă se deschide acest spital măcar în formă restrânsă. Deci oamenii au venit deja cu altfel de idei și altfel de exprimări. Este vorba de spitalul de la Titu, de fapt, sub formă de centru multifuncțional, în cadrul structurii spitalului județean Târgoviște,  ca formă de organizare a sistemului sanitar, în teritoriu, urmare a noii strategii a guvernului Ponta, care prevede deschiderea centrelor multifuncționale și nu închiderea spitalelor. Iar costurile de operare, din estimările ministerului, se reduc la jumătate. Trebuie să fim conștienți că este vorba și de  o eficientizare a sistemului.” a declarat deputatul de Titu Ionuţ Săvoiu.

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro