Reabilitarea spitalului județean nu se va încheia la 15 august

Joi, 16 mai, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, însoțiți de către directorul spitalului, Radu Petrescu, a inspectat stadiul lucrărilor la Spitalul Județean Târgoviște, ce va fi reabilitat cu bani europeni.

Termenul de finalizare al lucrărilor este, conform proiectului, 15 august, însă acesta nu va putea fi respectat din cauza întârzierii lucrărilor, dar președintele CJ Dâmbovița speră ca la începutul lunii decembrie, cel târziu, să fie gata lucrările, cu toate că a primit din partea constructorului o solicitare de prelungire a termenului de execuție cu 6 luni.

”Evident că nu poate fi terminat pe 15 august, dar am făcut eforturi să recuperăm.

s-au predat toate spațiile către constructor, ceea ce a însemnat un efort mare din partea spitalului județean, pentru că au trebuit relocate secții, cabinete, bolnavi, în alte spații. Cred că la sfârșitul lunii iulie vom avea partea aceasta de spital finalizată și vom putea să revenim cu o serie de activități aici.

Am în analiză la momentul acesta o solicitare de prelungire a termenului de execuție de 6 luni. Le-am transmis că nu sunt de acord cu 6 luni și vreau ca anul acesta, de Ziua Națională a României, să închidem acest proiect. Negociem subiectul acesta în următoarele două săptămâni. În ceea ce privește decontările, am făcut săptămâna trecută, o decontare de 2 milioane 300 de mii de lei și avem în curs de analiză o cerere care înseamnă 3 milioane și 300 de mii de lei”, a declarat președintele CJD.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa”, a primit finanţare nerambursabilă în cadrul Regio, contractul fiind semnat în septembrie 2010, cu o valoare totală de 83.106.684,78 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 66.610.914,38 lei. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, luna august a acestui an fiind termenul final de execuţie.

Și alte zone din cadrul spitalului vor suferi modificări, urmând să apară o nouă parcare, să fie reabilitate şi secția de dermatologie și unitatea specializată pe reparaţii de aparatură medicală, ce va fi reabilitată din bugetul CJD, UPU şi poarta de intrare.

Potrivit autorităților, pentru poarta de intrare, investiția va fi de maximum 2 miliarde de lei, la parcări 5 miliarde și, pe banii spitalului, se va face refuncționalizarea UPU, în procedură de achiziție, cu costuri de aproximativ 10 miliarde de lei.

”Investiția de la secția de dermatologie (foto 4) este făcută pe banii CJD. Inițial, s-a dorit a fi doar o lucrare de reparații mai simplă. În momentul când s-au făcut decopertările, s-a constatat că clădirea necesită lucrări de subzidire și de consolidare consistente și atunci s-a făcut un proiect nou. Avem și doi adjudecatari, două firme diferite. Unii trebuie să facă partea de consolidare, ceilalți partea de reparații mai simple. Lucrarea este începută săptămâna aceasta, după proiect trebuie să dureze cinci luni de zile. Eu sper să o finalizăm în maxim două luni de zile. Dacă ar fi fost într-o logică mai normală, eu aș fi luat decizia de a dărâma și reconstrui, dar ar fi însemnat din nou să băgăm la aprobat, din nou indicatori tehnico economici, studii de fezabilitate și mai întârziam un an de zile. Și atunci am mers pe soluția deja adoptată de predecesorul meu”, a declarat Adrian Țuțuianu despre lucrările la secția de dermatologie, a căror valoare ajunge la 8 miliarde de lei.

spital

spitaljud_2

spitaljud_3

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro