Pentru vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna nu se mai fac programări din luna ianuarie! Vaccinul Astra Zeneca este interzis persoanelor peste 55 de ani!

Pentru vaccinurile împotriva Covid -19 de la Pfizer BioNTech  și Moderna, care se adreseză și persoanelor mai  în vârstă, nu se mai fac programări din luna ianuarie! Pentru vaccinul Astra Zeneca se fac programări în momentul de față, numai că acesta nu se recomandă persoanelor trecute de 55 de ani. Problema este  că în prezent persoanele care doresc cel mai mult să se imunizeze  sunt chiar cele de peste 55 de ani, care din păcate nu se încadrează la Astra Zeneca.

Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu  a declarat că programul de lucru din centrele de vaccinare, de 12 h/ zi, nu poate fi asigurat în totalitate și în niciun caz  în fiecare zi de către medicii de familie care trebuie să se ocupe și de activitatea de la cabinet.  Un alt impediment major  este că media de vârstă a medicilor de familie este de peste 60 de ani, iar mulți dintre aceștia au și comorbidități. Ileana Dumitrescu recunoaște că medicii de familie mai tineri doresc să se implice ceva mai mult în activitatea de vaccinare anticovid-19…

,,Cele patru centre din spitale în care se fac vaccinurile Moderna ș Pfizer sunt cu medicii și personalul din spitalele respective. Au mai apărut acum, pentru vaccinul Astra Zeneca,  Centrul  de la Răcari și cele două din Târgoviște. Problema știți care este și vă spun cu toată sinceritatea… Noi avem un program și nu putem să stăm 12 h la un centru de vaccinare. Chiar și programul de 6 h,  și zilnic, este imposibil.

Cei care au vrut să ajute încearcă să facă fracționat, câte 4 h, nu în fiecare zi, pentru că nu se poate face lucrul acesta, vorbesc de colegiii cu care am vorbit… și pe care îi știu. Nu toți colegii vor să facă acest lucru, face cine dorește, pentru că nimeni nu poate fi obligat, nu este obligatoriu. De asemenea, să nu uităm că media de vârstă este de peste 60 de ani la medicii de familie, sunt colegi cu comorbidități.

Deci la Centrul de la Răcari sunt medici de familie… Sunt și alți colegi, medici de familie, care ar vrea să participe, cei care sunt mai tineri, dar nu se poate cu programul de 12 h și chiar și de 6 h. Deci se poate face fracționat și nu în fiecare zi, pentru că indiferent de unde lucrează și unde locuiesc… trebuie deplasare. Plus de asta, la cabinet nu este de loc ușor, noi încercăm să ne ferim noi și pacienții noștri cât de mult putem.

Pentru Pfizer BioNTech  și Moderna nu se mai fac programări din luna ianuarie, și dacă nu mă înșel ultima zi a fost 20 ianuarie. Nu mai facem noi programări, că au mai intrat și instituții… asta este cu totul altceva. Acum au început cele trei centre, unul la Răcari și două în Târgoviște, pentru Astra Zeneca, dar numai pentru pacienții sub 55 de ani care au comorbidități, deci care au și niște boli.

Vorbesc de cei pe care putem să-i înscriem noi. Deși solicitarea este mult mai mare la pacienții de peste 55 de ani, eu  personal vă spun că 6 sau 7 am reușit să înscriu pentru că nu am avut mai mulți. Deci cei mai mulți care vor să se programeze sunt cei care au anumite boli și care au peste 55 de ani și care nu se încadrează la Astra Zeneca. Spre surprinderea mea oamenii vor să se vaccineze, dar nu toții pentru că  sunt și persoane care au făcut boala și încă nu cred că există Covid-19.

Eu am aproape 200 înscriși, vaccinați sunt puțin peste 100, programați la vaccinare mai am vreo 30 care vin acum în februarie-martie și mai am vreo 40 și ceva pe lista de așteptare, iar  peste 50 au făcut și rapelul. Pentru mine este mare lucru…  Vorbesc de pacienții de pe lista mea’’, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro