O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Picăturile de nas, interzise?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Responsabilitatea femeilor însărcinate este foarte mare. Orice decizie şi acţiune întreprinse trebuie cântărite din prisma copilului care urmează să vină pe lume. De aceea un tratament trebuie administrat numai la recomandarea medicului specialist, pentru că medicamente şi soluţii aparent inofensive pot afecta grav fătul. Este şi cazul picăturilor de nas. “Depinde de concentraţia de antiinflamator şi de cortizon dacă picăturile de nas sunt interzise în sarcină. În general picăturile cu efedrină sau cu apă de mare sunt permise în sarcină fără probleme. De evitat sunt produsele care conţin mult hidrocortizon şi derivate cortizonice. Acestea pot afecta direct fătul prin trecerea în circulaţia sanguină, provocând modificări locale şi vasculare”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie şi director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Citiţi şi:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Medicamente pentru greaţa matinală

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Calmantele în sarcină

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro