O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Calmantele în sarcină

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Sarcina reprezintă o perioadă frumoasă în viaţa unei femei. Miracolul de a aduce pe lume un copil face ca o gravidă să radieze pur şi simplu. În plus toţi cei din jur o protejează şi o răsfaţă, amplificând starea de bine. Chiar şi aşa femeia însarcinată se confruntă cu neplăceri pe parcusrul celor 9 luni, între care şi o serie de dureri resimţite. Având o condiţie specală, ea trebuie să ştie cum poate ameliora aceste dureri.

Dacă trucurile la îndemână nu funcţionează – odihnă, o baie caldă, puţină mişcare, gravida poate apela la anumite calmante. “Pentru durerile uterine gravida poate lua antispastice. Pentru restul durerilor se folosesc medicamente antialgice sau antiinflamatoare, care nu cauzează absolut de loc. Bineînţeles nu trebuie făcut exces, în special în ultimul trimestru de sarcină, când administrarea medicamentelor pot produce unele întârzieri în dezvoltarea canalelor arteriale, la inimă” explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte.

Aşadar viitoarele mămici pot apela cu încredere la o aspirină, paracetamol sau antinevralgic, dar să nu facă o obişnuinţă din asta.

 

tomescu2

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro