O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Marele avantaj al nașterii naturale

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Ideea de a naște natural sperie pe multe gravide. Teama de durere le determină pe multe dintre ele să aleagă cezariana, care în ultimii ani a devenit alternativa ideală pentru a aduce un copil pe lume. Nașterea pe cale naturală este însă de preferat, dacă nu există contra-argumente medicale sau care țin de structura și fiziologia corpului. dr. Andrei Tomescu ne-a dezvăluit care este cel mai important argument în favoarea nașterii naturale. “Le recomand gravidelor, dacă pot și sunt capabile să depășească momentul, să nască pe cale naturală, pentru că alăptatul este mai bun și mai consistent. Din experiență și literatura de specialitate acesta este atuul nașterii naturale. Trecerea fătului prin canalul pelvian este un factor benefic pentru instalarea lactației. Iar dacă Dumnezeu a lăsat lucrurile așa, de ce să intervenim?” spune dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experiență de peste 20 de ani în Maternitatea din Târgoviște.

Cât privește teama de naștere naturală, ea se combate prin consiliere. “Este bine ca echipa de medici specialiști care supraveghează sarcina să facă această consiliere cu femeia însărcinată, respectiv medicul de familie și medicul obstetrician. Acum a apărut în mediul privat Școala Mamei, unde există întâlniri pe această temă. În Occident lucrurile sunt mult mai bine puse la punct. Acolo participă și tații la aceste întâlniri, se fac exerciții de respirație, terapia durerii”, explică medicul. Astfel de consiliere se poate face mai nou și în Târgoviște, gravidele beneficiind de ajutorul specialiștilor – medici ginecologi sau psihologi.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citește și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Când inducerea travaliului devine necesitate

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro