De azi, testele pentru depistarea hepatitei C sunt gratuite la Hymarco Clinique din Târgovişte

Dâmboviţenii şi nu numai beneficiază de gratuitate la efectuarea testelor rapide în cadrul Hymarco Clinique, pe bază de voucher de la medicul gastroenterolog. De asemenea se pot face analize de viremie, pentru care recoltarea se face în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00-17.00.

Mai multe detalii se pot obţine la telefon 0374 903 000.

Hepatita B este o infectie virala a ficatului care este transmisa prin folosirea drogurilor injectabile, contactul sexual sau intim cu o persoana infectata si prin expunerea la fluide umane cum sr fi sperma, secretiile vaginale si laptele de mama.
Multi oameni care dobandesc hepatita B nu prezinta simptome, dar unii pot avea o stare asemanatoare cu cea provocata de gripa.
Semnele bolii, cand e prezenta, pot aparea de la 6 saptamani la 6 luni si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina inchisa la culoare si ingalbenirea pielii si a ochilor.
O persona infectata fara semne de boala o poate imprastia fara sa stie.
Daca boala avanseaza, poate degenera intr-o infectie pe termen lung, care poate duce la deteriorarea serioasa a ficatului, ciroza si cancer la ficat.

Hepatita C este o infecţie virală a ficatului care este împrăştiată prin contact direct cu sângele unei persoane infectate şi poate fi transmisă sexual.
Multi oameni care dobândesc hepatita C nu prezintă simptome, dar unii pot avea o stare asemănătoare cu cea provocată de gripă: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina inchisa la culoare si ingalbenirea pielii si a ochilor. Dacă boala avansează, poate degenera într-o infecţie pe termen lung, care poate duce la deteriorarea serioasă a ficatului, ciroză şi cancer la ficat.

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro