Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar

Reprezentanţii elevilor din România, între care şi Sînziana-Maria Voicu,  preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa, preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, susţin modificarea planului cadru pentru învăţământul primar, ce se referă la introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară. „Dorim a îmbunătăţii educaţia românescă şi a lupta pentru drepturile colegilor noştri”, spune Sînziana.

Conform noului plan cadru al Ministerului Educaţiei Naţionale, pus în dezbatere până în data de 19 februarie 2013, elevii din clasele primare, a I-a şi a II-a, vor avea două ore de educaţie fizică, iar elevii claselor de a III-a şi a IV-a vor avea acelaşi număr de ore de sport şi o oră de ’’Joc şi mişcare‘’. Liderii elevilor din România atrag însă atenţia asupra faptului că unităţile de învăţământ trebuie să deţină baze sportive dotate corespunzător şi spaţii exterioare în perimetrul şcolii pentru ca elevii să facă mişcare în aer liber. „Mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creştere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din untăţile de învăţământ.”, a declarat Iulia Miron, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.


Valeriana heidelbergcement
Paleologu
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro