Dâmboviţa: Azi, de ziua lor, medicii de familie… în stare de alertă

Astăzi, 19 mai, este Ziua Internaţională a medicilor de familie! Cu acest prilej, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu a ţinut să transmită un gând bun  tuturor colegilor săi, medici de familie, din judeţ şi din ţară, dar şi din întreaga lume care în aceste momente trec printr-o perioadă de mari încercări din cauza inamicului invizibil numit Covid 19. Pentru că România a trecut din starea de urgenţă în starea de alertă, reprezentanta medicilor de familie din judeţ are un mesaj şi pentru dâmboviţeni…

„Azi, 19 mai, este Ziua Internaţională a Medicului de Familie. Vreau să transmit un – la mulţi ani cu sănătate, cu bucurie şi împliniri tuturor medicilor de familie din ţară şi din întreaga lume şi să dea Dumnezeu să trecem cu bine peste aceste vremuri tulburi. Deci la mulţi ani cu sănătate tuturor colegilor din întreaga lume şi nu în ultimul rând tuturor medicilor  de familie din judeţul Dâmboviţa.

De asemenea, pacienţilor noştri vreau să le spun că suntem în stare de alertă, care este o continuare a stării de urgenţă, dar din punct de vedere al sănătăţii, din punct de vedere medical, lucrurile nu s-au schimbat şi aşa cum se spune există probabilitatea ca numărul cazurilor, şi implicit al cazurilor nefericite, să crească în perioada următoare. Vreau să reamintesc tuturor că paza bună trece primejdia rea, dar primejdia este nevăzută, este ca un inamic pe care nu-l vezi, dar care poate veni de oriunde.

Deci nu s-a schimbat absolut nimic din punct de vedere medical, fac apel la pacienţii care au anumite afecţiuni, care au anumite boli să stea cât mai mult în casă, să se izoleze cât se poate de mult, iar dacă este nevoie să iasă să iasă doar în condiţii de necesitate şi să fie echipaţi corespunzător… Se dă posibilitatea, până la 30 septembrie, de a nu mai folosi cardul, deci de a nu mai pune mâna nici medicul, nici pacientul, nici farmacistul de a nu mai umbla cu acest instrument, cardul de sănătate, dovadă a faptului că pericolul nu a trecut.

Se pot elibera reţete pe 2-3 luni, pentru orice problemă pacientul trebuie să-şi anunţe medicul, pentru că este pandemie, poate să stea de vorbă şi prin telefon cu medicul de familie, care este dispus să răspundă şi să sfătuiască fiecare pacient. În concluzie, nu s-a schimbat nimic din punct de vedere medical, haide-ţi să avem grijă de noi, fiecare dintre noi, ca totul să fie bine, dar acest bine sigur nu este mâine şi nici poimânie, va mai dura până când va veni”, a transmis dr. Ileana Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro