A sosit o nouă tranșă de vaccinuri antigripale! Medicii de familie trebuie să le ridice de la DSP Dâmbovița!

O nouă tranșă de vaccinuri antigripale a sosit în această săptămână la Direcția de Sănătate Publică (DSP)  Dâmbovița, de unde urmează să fie ridicate de către medicii de familie din județ  sau de reprezentanții acestora!

În acest an, mai mult ca niciodată, cetățenii sunt dornici să se vaccineze de teamă de a nu face și gripă și Covid -19 în același timp, lucru care ar putea fi fatal pentru unii dintre ei. Potrivit medicului Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița prioritate la vaccinare au persoanele cu comorbidități, persoanele care se află în colectivități unde  se pot infecta  foarte ușor și transmite boala mai departe.

,,Au venit vaccinurile, eu am primit acum 100 de doze. Săptămâna aceasta am fost anunțată. Au venit la DSP Dâmbovița și fiecare medic de familie trebuie să meargă să le ridice de acolo, fiecare cum poate și cum se decurcă. E o mare diferență, pentru că înainte ni se aduceau la cabinet, acum trebuie să mergem noi  după ele. Eu am cerut peste 500 de doze, dar în mod sigur nu voi primi atâtea. Am mai primit 43 de doze  pentru copiii de 6 luni – 3 ani și 3 ani – 5 ani, dar este clar că și acestea sunt din cele 500.

De regulă se dă un anumit procent din cât a cerut fiecare medic de familie, depinde fiecare cât a cerut, mie acum mi s-au dat 100 de doze. Niciodată nu am primit numărul integral pe care l-am cerut. Prioritate la vaccinare au persoanele care sunt cu comorbidități, persoanele care sunt în colectivități și se pot infecta și transmite boala. Anul acesta sunt și mai mulți decât anul trecut care vor să se vaccineze. Oamenii m-au întrebat tot timpul când sosește vaccinul,  acum trebuie să-i anunțăm noi, pentru că s-a întâmplat rapid.

Rândul trecut, când am primit vaccinul, în trei zile nu am avut ce să mai facem. O să se întâmple la fel și săptămâna viitoare și sigur or să rămână pacienți care nu vor fi vaccinați. Până la urmă noi îi anunțăm cum putem, dar știți cum este…  primul venit,  primul servit’’, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

Având în vedere situația epidemiologică actuală, Ministerul Sănătăți recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării din farmacii.  Problema este că acest vaccin lipsește cu desăvârșire din farmacii.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro