3.512 carduri de sănătate returnate de Poştă aşteaptă să fie ridicate de la CAS Dâmboviţa

„Până la data de 30 mai 2019, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, au fost tipărite 357.771 carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate”

3.512 carduri de sănătate, returnate de Oficiile Poştale, se găsesc la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa şi aşteaptă să fie ridicate de către asiguraţi! Preşedintele – director general al CAS Dâmboviţa, dr. Cornel Crăciun a declarat în cadrul unei recente conferinţe de presă că la sediul instituţiei se află cardurile nu au fost ridicate de către posesori, cât şi din cele returnate de către medicii de familie pentru pacienţii care nu au putut fi contactaţi de către aceştia. În afara cardurilor naţionale de sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa se ocupă şi de gestionarea cardurilor europene, precum şi a certificatelor provizorii de înlocuire a cardului european….
„În perioada ianuarie – mai 2019 au fost solicitate 1699 de certificate provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate şi au fost soluţionate 1646 de certificate provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate. Certificatele provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate se eliberează la cererea asiguratului pe baza documentelor care atestă calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România, conferindu-i dreptul de a beneficia de servicii medicale care devin necesare pe parcursul şederii temporare într-unul din statele membre ale UE. Până la data de 30 mai 2019, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, au fost tipărite 357.771 carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate, în condiţiile în care în anul 2014 au fost tipărite 329.537 carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate, în anul 2015 au fost tipărite 20.428 carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate, iar în septembrie 2017 un număr de 7.806 carduri naţionale de asigurări de sănătate. Din totalul celor 13.829 carduri returnate de Oficiile Poştale, asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului trebuie să ştie că la sediul CAS Dâmboviţa se regăsesc 3.512 carduri naţionale. Numărul este compus din cardurile deja existente la sediul instituţiei care nu au fost ridicate de către posesori, cât şi din cardurile returnate de către medicii de familie pentru pacienţii care nu au putut fi contactaţi de către aceştia”, a declarat dr. Cornel Crăciun, preşedinte-director general la Casa de Sănătate Dâmboviţa, la conferinţa de presă din cursul acestei săptămâni.

Soluţii pentru cardurile pierdute sau furate

De asemenea, asiguraţii care sunt în situaţia de pierdere, deteriorare sau furt a cardului de sănătate pot solicita eliberarea unui card duplicat la Casa de Asigurări, unde vor depune o cerere şi vor plăti contravaloarea noului card şi a cheltuielilor de distribuire pentru serviciile poştale, în valoare de 15,26 lei. Până la primirea noului card de sănătate, asiguratul va avea acces la serviciile medicale în baza unei adeverinţe înlocuitoare a cardului de sănătate ce i se va înmâna în momentul în care va depune cererea de emitere a cardului duplicat.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro