Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

VOINEȘTI: Râul Dâmbovița, sursă de agregate minerale „ieftine”. Dosar penal pentru un bărbat care excava fără drept

Un bărbat  a fost surprins, ieri, în timp ce sustrăgea, fără drept, agregate minerale din râul Dâmbovița, în zona localității Voinești. Un martor a alertat autoritățile care l-au prins în flagrant.

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul ca sunt extrase agregate minerale din albia râului Dâmbovița, fără autorizație.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat un bărbat de 51 de ani, din Voinești. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bărbatul, cu ajutorul unui excavator, ar fi desfășurat activități de extragere a agregatelor minerale din albia râului Dâmbovița, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “extragere a agregatelor minerale fără autorizație de gospodărire a apelor”, fapta prevăzută de Legea nr. 107/1996, și “executarea de activități miniere fără permis sau licență”, fapta prevazuta de Legea 85/2003, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.” a transmis IPJ Dâmbovița.

Conform martorilor, nu ar fi vorba despre o singură  excavare. O parte din agregate au fost descărcate lângă o investiție publică din localitate. Se pare că în timp ce autoritățile făceau verificări în zona râului, cineva a nivelat zona în care fuseseră descărcare agregatele, așa cu reiese din fotografiile de mai jos.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media