Un primar dâmboviţean a vrut să mânărească bani publici, iar acum stă după gratii! Vezi despre cine e vorba

Sentinţa instanţei de judecată a Tribunalului Dâmboviţa poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare. Primarul Cristian Costache, membru al PNG şi edil şef la Tărtăşeşti, a fost condamnat pentru luare de mită. În fapt, el a pretins de la Dragoş Dumitru, fiul deputatului PSD Ion Dumitru, administrator al unei societăţi comerciale suma de 100 000 de lei, pentru a considera făcută o lucrare de modernizare a iluminatului public din comuna pe care o păstorea. Pentru a încasa banii, edilul s-a folosit de un angajat al consiliului Judeţean, Relu Anghelescu, condamnat şi el la 2 ani şi 7 luni de închisoare.
Instanţa dâmboviţeană l-a găsit vinovat şi l-a condamnat pe primar la 4 ani de închisoare. El mai are de executat aproximativ 3 ani şi jumătate, fiindu-i scăzută din pedeapsă perioada pe care, deja,  a petrecut-o în puşcărie. El are de plătit cheltuieli judiciare către stat în valoare de 10.400 de lei.

Interzis la funcţii publice pentru doi ani

Liderul PNG Tărtăşeşti nu va mai putea acccede la funcţii publice vreme de doi ani. Înstanţa a stabilt că acestuia îi este interzis dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Interzicerea acestor drepturi începe de la data eliberării acestuia. Deci, teoretic, ar putea sa candideze, din nou, abia din 2017, încolo.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro