A început sesiunea! Află cum să faci faţă stresului examenelor!

Sesiune este cuvântul de ordine în săptămânile ce urmează pentru studenţii Universităţii Valahia din Târgovişte, care au şi intrat în febra examenelor. Zeci de cursuri, notiţe, o bibliografie bogată şi mult stres şi agitaţie. Aşa am putea descrie în câteva cuvinte atmosfera din căminele studenţeşti, unde fiecare student se pregăteşte pentru susţinerea probelor din sesiunea de iarnă.

După vacanţa de sărbători presărată cu multă distracţie şi voie bună, reveniţi la facultate, studenţilor le-a pierit cheful când au aflat datele examenelor şi au început să facă inventarul cursurilor. Odată lucrurile stabilite, la treabă! Fiecare student are convingerea că metoda pe care o foloseşte este cea mai bună şi că va trece cu brio examenele. Mai sunt însă şi pesimişti, sau „realişti” care afirmă încă de la început că mai au o şansă la restanţe.

Pentru a veni în sprijinul acestora am selectat câteva sfaturi utile date de psihologi şi psihopedagogi pentru a reţine mai uşor materia de examen şi a trece cu bine de sesiune:

-organizează-ţi sarcinile în funcţie de importanţă, de complexitate şi de stresul pe care ţi-l provoacă; Mai precis, în funcţie de examene şi tipul acestora, ar trebui să îţi împarţi timpul în consecinţă. Stabileşte, aşadar, priorităţile, află care sunt urgenţele şi ce anume ai putea trata.

-fă rezumatul materialelor;

Obisnuieşte-te să iei notite pe măsură ce parcurgi materialele – ai putea, astfel, să îti faci propriile rezumate care să includă ideile principale, inclusiv acelea care iti dau bătăi de cap.

-creează cartonaşe cu informaţiile importante;

-stabileşte-ţi un program clar pe care să îl urmezi cu stricteţe şi în care să precizezi materia şi intervalul de timp pe care o să i-l dedici;

-odihneşte-te pentru a putea să asimilezi mai bine informaţia;

Să dormi doar câteva ore pe noapte nu este deloc o soluţie. Cu cât eşti mai obosit, cu atât ţşi va fi mai greu să te concentrezi şi să înţelegi cursurile. În noaptea dinaintea unui examen, asigură-te că dormi cel puţin 7 ore.

-nu te chinui să memorizezi totul – acest lucru este aproape imposibil. În timpul sesiunii învaţă ideile principale: noţiuni, date, întrebări de bază pe care trebuie să le elucidezi la o anumită temă.

Mult succes!

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro