Şeful Ocolului Silvic Târgovişte, judecat într-un dosar de şantaj! Cel de la Pucioasa, condamnat!

      După problemele penale ale şefului Ocolului Silvic Pucioasa, Cornel Neaga, un alt şef de ocol din judeţ ajunge în faţa judecătorilor. Marius Bengea, şeful Ocolului Silvic Târgovişte, a fost trimis în judecată alături de alte 13 persoane, într-un dosar de şantaj. Conform unor surse judiciare Marius Bengea ar fi ajus în dosar în urma unor interceptări telefonice. Acesta discuta în interes de serviciu cu una din persoanele din grupul suspectat de şantaj şi, se pare, că astfel s-ar fi descoperit unele problem în gestionarea fondurilor ocolului. În dosar, Direcţia Silvică Dâmboviţa s-a constituit ca parte civilă.

sef ocol

Trei ani cu executare pentru Şeful Ocolului Silvic Pucioasa

       În decembrie 2014, Direcţia Silvică Dâmboviţa se confrunta cu o altă criză, la Ocolul Silvic Pucioasa. Procurorii DNA  l-au acuzat pe Neaga Cornel că, în calitate de șef al Ocolului Silvic Pucioasa,  “a pretins de la un denunțător, (reprezentant legal al unei societăți comerciale), material lemnos în valoare de 20.000 de lei, (circa 70-80 metri cubi) pentru ca, în schimb, să îi permită acestuia utilizarea unui drum forestier pentru care să plătească o taxă redusă și să nu aplice sancțiuni pentru folosirea fără drept a unei suprafețe de teren forestier aflată în administrarea Ocolului Silvic Pucioasa, sau pentru alte nereguli constatate. În perioada august – octombrie 2014, inculpatul Neaga Cornel a primit o cantitate de 55 metri cubi material lemnos, livrat în două tranșe de denunțător, în valoare de aproximativ 18.000 lei, în scopul sus menționat.”

Tribunalul Dâmboviţa l-a condamnat pe Neaga la trei ani de închisoare cu suspendare, 5 ani de interzicereaneaga drepturilor şi  a menţinut sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa procurorului din data de 28.11.2014, asupra sumei de 9.000 lei aparţinând inculpatului. Însă, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul declarat de DNA şi a dispus ca inculpatul Neaga Cornel să execute pedeapsa de 3 ani în regimul închisorii. Judecătorii au înlăturat dispoziţia privind restituirea sumei de 9.000 lei, echivalentă materialului lemnos livrat de către denunţătorul Manole Marian „Întreprinderii Individuale Oncioiu Eugenia „ şi în temeiul art.290 alin.5 Cod penal au dispus confiscarea acestei sume.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro