Șeful IPJ Dâmbovița, Danil Zepişi, cercetat în urma crimei de la Titu, de către Direcţia Control Intern a IGPR

Șeful Poliţiei Române, chestorul Cătălin Ioniţă a anunțat astăzi că Şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef de poliţie Danil Zepişi, şeful Poliţiei Titu, dar şi patru subalterni sunt cercetați de Direcţia Control Intern a IGPR în cazul crimei din coaforul din Titu. Conform șefului IGPR „situaţia denotă superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.  „Au existat în spaţiul public mai multe afirmaţii ale rudelor femeii ucise, în sensul că starea de tensiune şi ameninţările la care a fost supusă victima fuseseră aduse la cunoştinţa Poliţei din Titu, de mai multe ori, anterior omorului. Am cerut atunci să verific acele afirmaţii şi am cerut Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR să facă o investigaţie în acest caz. Vă pot confirma că, în urma verificărilor făcute, s-au identificat posibile abateri disciplinare, motiv pentru care am înaintat materialul conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi am propus cercetarea prealabilă a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, pentru că această funcţie intră în competenţa de numire a ministrului“, a precizat Ioniţă, citat de adevărul .ro

Cercetarea vine și în contextul în care fosta soția a militarului Florin Oprea, care și-a ucis iubita la Titu, a făcut public un document din care reiese că polițiștii din Titu au stat pasivi la bătăile pe care i le aplica soțul ei. Mai exact, femeia are un certificat medico-legal, în baza căruia a și divorțat, care atestă că în urma unei agresiuni a ajuns la spital cu ambulanța. Femeia a sunat la 112,  în 21. 10. 2010, după ce soțul a bătut-o. Medicii au notat în certificat că a fost victima unei agresiuni, specificând că este vorba de soț. În plus, în referatul medical se arată că a fost adusă de ambulanță și însoțită de un polițist. Cu toate acestea, Poliția Titu nu s-a autosesizat în acest caz. (foto document)

Femeia  a povestit presei că a fugit din țară pentru a scăpa de soț, care pe fondul consumului de alcool, obișnuia să o bată și să o amenințe permanent. Tânăra povestește că i-a fost spartă ușa cu toporul și că militarul a vrut să o omoare. La Poliția Titu s-a înregistrat un singur dosar penal,  după divorț, finalizat cu NUP, în urma unei altercații în trafic, în care Florin Oprea l-a agresat pe iubitul fostei soții și i-a vandalizat mașina.


Florin Oprea

IPJ Dâmbovița a anunțat, ulterior că Biroul Control Intern va efectua o anchetă internă, după ce precizase că nu au existat plângeri ale femeii ucise.  Totuși, rudele acesteia spun că polițiștii l-au acoperit pe militar, din cauza unei relații rudenie cu un om al legii. Între timp, au apărut informații din care reise că polițiștii știau, nu numai de loviturile aplicate fostei soții, ci și despre  scandalurile cu Andreea, fata ucisă în coafor, pentru că aceasta a sunat 112. Nu se știe ce au raportat polițiștii din Titu, în cazul acestui apel.

În data de 12 august 2017, o patrulă de jandarmi aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada I. C. Vissarion, din localitatae Titu, a auzit strigăte de ajutor dintr-un imobil. La un moment dat, din acel imobil a ieșit un bărbat care la interacțiunea cu jandarmii a început să fugă. Jandarmii la scurt timp l-au imobilizat pe acesta , la fața locului făcându-și apariția și un echipaj de poliție. Ulterior tânărul a fost condus la sediul Poliției Titu, unde jandarmii au întocmit un proces verbal de contravenție pentru comiterea faptelor de provocare de scandal, adresare de injurii și refuz de legitimare. Valoarea amenzii a fost de 500 de lei. Ulterior, în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că situația conflictuală s-a produs pe fondul unor neînțelegeri între bărbat și concubina acestuia.” a declarat cpt. Ciprin Vătășelu, purtător de cuvânt al IJJ Dâmbovița.

La adresa de pe I. C. Vissarion au locuit o vreme, cu chirie, Andreea și Florin.  Fata a fost ucisă, pe 23 ianuarie, cu mai multe lovituri de cuțit. Moartea a fost una extrem de violentă, cuțitul rupându-se în victimă. „În urma autopsiei s-a stabilit că moartea pacientei a fost violentă, ea datorându-se hemoragiei interne şi externe, consecinţă a unui politraumatism cu multiple plăgi tăiate şi înţepate, din care trei cu caracter penetrant intra-toracic”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Familia tinerei spune că o păzeau de frica lui Oprea. Tătăl  o aduse-se la coafor și a intrat într-un magazin alăturat pentru câteva cumpărături. Bărbatul este devastat de durere și spune că dacă ar fi fost lângă ea ar fi salvat-o. O fetiță de trei ani a rămas acum în grija bunicilor materni.

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca