Primarul din Vulcana Pandele şi preşedintele PSD din localitate, judecaţi pentru afaceri cu primăria

Încă un primar dâmboviţean ajunge în faţa magistraţilor. Constantin Olteanu, edilul comunei Vulcana Pandele este trimis în judecată pentru conflict de interese. În acelaşi dosar este judecat şi cumnatul său, Valeriu Rădulescu, consilier local şi preşedinte al Partidului Social Democrat, filiala Vulcana Pandele. Cauza va fi soluţionată de Curtea de Apel Ploieşti.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, ce care a sesizat instanţei situaţia de conflict de interese, Constantin Olteanu “a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât Primăria Comunei Vulcana Pandele, reprezentată de acesta în calitate sa de Primar, a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare totală de 44.975 Lei, cu S.C. EMIROX S.R.L. (societate în cadrul căreia sora acestuia este asociat şi administrator). Astfel, au rezultat indicii privind posibila încălcare a dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României.

 La Vulcana Pandele nici viceprimarul nu respectă legea. În urma evaluărilor efectuate, de către ANI “s-a constatat faptul că Nicolae Scîrtoaje se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26.10.2010, întrucât deține, simultan, atât funcția de Viceprimar al Comunei Vulcana Pandele, Județul Dâmbovița, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Scîrtoaje Nicolae PFA, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.”

Este prima situaţie din judeţul Dâmboviţa, când atât primarului unei localităţi, cât şi viceprimarul acesteia au probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, unul aflându-se în conflict de interese, iar celălalt în incompatibilitate. La nivelul localităţii, contestatarii primarului strâng semnături pentru organizarea unui referendum de înlăturarea a acestuia din funcţie.

Sursa foto: ExclusivDb.ro


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Primarul din Vulcana Pandele şi preşedintele PSD din localitate, judecaţi pentru afaceri cu primăria

  • 1 octombrie 2014 at 18:39
    Permalink

    Bagati toti hotii in puscarie dar puneti-i sa munceasca sa se intretina singuri , nu pe banii nostrii.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro