Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

EXCLUSIVITATE: Târgovişteanul Viorel Staicu, punct turistic pentru japonezi

Jurnaliştii japonezi au venit în România să căute părţile bune şi să demonstreze că această ţară are mult mai multe de oferit decât s-ar părea. „Imaginea României nu este foarte bună în Japonia şi am venit să arătăm că nu aceasta este adevărata Românie. Am căutat părţile frumoase şi una dintre ele este că aici se practică artele marţiale. Astfel am aflat că Viorel Staicu face ceva unic şi am venit să-l cunoaştem”, spune unul dintre jurnaliştii japonezi, însoţiţi de Sandra Berghianu, ca translatoare.

„Japonezii care ne vor vedea materialul vor vrea să vină în România să-l cunoască pe Viorel Staicu”

Exerciţiul care i-a impresionat pe japonezi poate fi văzut aici.

„Este un excerciţiu pe care l-am descoperit în urma antrenamentelor de gimnastică pe care le fac pentru mine. Nu este singurul exerciţiu deosebit pe care îl fac, cred eu, mie nu mi se pare atât de fascinant, cum li se pare lor. Pentru mine este o imensă onoare să vină o televiziune din Japonia să mă caute, să-mi ia interviu, să se scuze că mă deranjează şi să se tot minuneze de orice fac. Această întâlnire a fost peste toate aşteptările mele”, mărturiseşte preşedintele Clubului Sportiv Ager Târgovişte. Jurnaliştii s-au arătat fascinaţi încă de la uşă de atmosfera de la sala de pe Calea Câmpulung, unde Staicu era în mijlocul unui antrenament cu una dintre grupele de elevi de la sală. „Ne-a uimit cât sunt de energici. A meritat drumul până aici”, ne-au mărturisit oaspeţii care vor să-l promoveze pe „Omul cu gâtul de oţel” ca punct turistic în România, ţară unde au fost de asemenea fascinaţi de zona Maramureşului. „Pe internet am găsit numai lucruri urâte despre România, dar venind aici chiar mi-am schimbat impresia. Maramureş mi-a plăcut foarte mult, oamenii sunt foarte calzi şi prin toate oraşele prin care am trecut am rămas cu o impresie bună. Sunt sigur că japonezii care ne vor vedea materialul vor vrea să vină în România să-l cunoască pe Viorel Staicu”, spune unul dintre jurnaliştii de la TV Tokyo, „postul cel mai maniac”, după cum ne-a fost descris – „nu este cel mai mare, dar este postul cu cei mai mulţi fani dedicaţi, printre care şi pasionaţi de arte marţiale”.

„Cred că forţa gândirii pozitive şi perseverenţa contează mult”

Uimire de o parte, emoţie de cealaltă parte, aşa s-ar putea rezuma întâlnirea frumoasă de aseară. În timp ce oaspeţii s-au arătat fascinaţi de orice, până şi de faptul că le-am solicitat un mic interviu, Staicu şi elevii săi au arătat o emoţie deosebită. „Mă simt extraordinar de fericit şi de încântat. Este o răsplată după mai mult de 23 de ani de muncă, de când am luat contact cu karate-ul şi cu această cultură japoneză. An de an am studiat, am aplicat în viaţa mea codul Bushido (n.r. cod de conduită al samuraiului) şi am trăit alături de japonezi indirect. Nu m-am gândit niciodată că o să mi se întâmple aşa ceva. A avut un impact enorm asupra sufletului meu. De acum încolo voi avea rezultate şi mai mari. Staţi aproape!”, promite încântat Viorel Staicu. Japonezii au intervievat şi doi dintre elevii instructorului târgoviştean, pe campionul Constantin Rădoi şi pe mai tânărul Radu Tănase. Reacţia a fost aceeaşi. „Am avut emoţii şi nu ştiam ce să răspund. Mi-am găsit greu cuvintele. Dar cred că a fost bine”, spune Radu, de 16 ani, practicant de arte marţiale de doi ani. Întâlnirea s-a încheiat cu mulţumiri, după cum a şi început, cu un schimb de suveniruri şi cu speranţa unei revederi cât mai curânde.

Luna trecută, Viorel Staicu afirma pentru Gazeta Dâmboviţei că va aduce Europa la Târgovişte (vezi articolul Săptămâna aceasta se desfăşoară primul stagiu naţional de MMA, la Târgovişte). Se pare că rezultatele sunt mai mari decât obiectivele propuse iniţial. „Am spus că voi aduce Europa la Târgovişte. Se pare că am greşit. O să aduc şi alte continente la Târgovişte şi uite că am adus. Cred că forţa gândirii pozitive şi perseverenţa contează mult. Dumnezeu pune picătura peste munca depusă şi face legăturile. Aşa am ajuns aici”, spune târgovişteanul care nu a încetat o clipă din a-şi urma visul.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media